SC Stiens JO11-2 op stoom en pakt 7e overwinning op rij!

Zaterdagmorgen 5 november stond wedstrijd 7 op het programma. Uit naar de Friese Voetbal Club.

SC Stiens JO11-2 beleefd tot nu toe een geweldig mooi seizoen. De ploeg laat iedere week progressie zien en dat stemt de leiding zeer positief. Ook het publiek geniet iedere week van het samenspel en het teamwork van hun boys. Het voor elkaar willen werken tekent deze ploeg en zorgt voor een goede interne sfeer. De winnende reeks werd ook vandaag voortgezet. Daarmee wordt de stand op 21 uit 7 gezet en is het team nog steeds in de race voor het kampioenschap. Vandaag moesten de jongens zich opmaken voor een uitwedstrijd tegen FVC JO11-9 op de altijd winderige velden van Sportpark Wiarda. Het weer zat ons mee, de donkere wolken bleven de gehele wedstrijd boven Leeuwarden ver van ons hangen.

Onze nummer 10, Jayden Dijkstra was vandaag de grote afwezige. De leider had na grondig onderzoek en analyse besloten met de volgende opstelling te spelen: Doel: Joran Keizer. Achterhoede: Bouke Janse en Tycho Kuijer. Middenveld: Lars Kloosterman (centraal), Kamaal Ibrahim (links) en Niek Finnema (Rechts) Aanvallers: Iman Pad en Joël van der Velden.

Voorafgaand aan de wedstrijd nam de leider van SC Stiens de tactiek door met de jongens. Geconcentreerd werd er geluisterd en dat zette iedereen scherp. De spelers hadden van leider de opdracht gekregen direct vanaf aftrap, vol in de aanval te gaan. Het middenveld moest gecontroleerd met de punt naar voren spelen had de opdracht om de spitsen optimaal met goed en breed overspel te bedienen. De spitsen moesten gierig zijn en iedere kans naar eigen inzicht (zelf of overspelen) benutten. Belangrijk hierbij was de rust te bewaren, om zo het afronden gedisciplineerd uit kunnen te voeren. In voorafgaande wedstrijden begon het team soms iets laks, waardoor we het ons vaak zelf onnodig moeilijk maakten. Onze achterhoede had er zin in en stonden samen met onze betrouwbare Keeper; Joran Keizer op scherp.

De scheidsrechter vloot om 9:40 uur af voor de eerste helft. In de eerste helft was het voetbal niet scherp, toch waren er mooie aanvallen en creëerde de ploeg weer voldoende kansen.

De eerste kansen werden gemist, maar Lars Kloosterman stond vandaag voorin met het vizier op scherp. Door het ontbreken van Jayden speelde hij wat meer met de punt naar voren. De 0-1 kwam uit een mooie combinatie van Joël van der Velden en Iman Pad. Lars tikte de bal gedisciplineerd binnen.

Na een mooie opbouw vanuit achteren speelde Niek Finnema strak door op Iman en deze behield het overzicht. Lars die goed was meegelopen schoot ook de 0-2 binnen. Een paar minuten later maakte Lars zijn hatrick vol en scoorde zijn derde van de dag. FVC die de beschikking had over een snelle meid wist keurig de spits aan te spelen. Met een half schot werd Joran verrast. 1-3 was de ruststand.

Tijdens de rust werden de jongens weer op scherp gezet en kregen ze de opdracht de tweede helft met nog meer pressie te voetballen. En het publiek zag de tweede helft ook een heel ander team. Met veel meer druk en veel meer pressie wisten onze jongens de score verder uit te breiden. Joël die op aangeven van Kamaal Ibrahim de ruimte in dook zal zijn kans schoon om ook zijn bijdrage te leveren op het scorebord. Met een mooi schot tikte hij de 4-1 binnen. De ploeg van SC Stiens kwam langzaam meer op stoom en begon zich op te maken aan het kwartiertje van Iman Pad. Voor dit kwartiertje moesten we eerst nog een tegen treffer incasseren. Met mooi overspel werd ons middenveld voorbij gelopen en met een goed schot vanaf de tweede lijn werd de 2-4 gemaakt.

Iman was zoals altijd hongerig naar goals, maar nog niet aan scoren toegekomen.

In het “Haags kwartiertje”, zeg maar gerust het “Iman kwartiertje” maakte ook hij een hatrick. Zijn derde was een mooie vanuit een corner van Joël. Met een mooie knik kopte Iman op de lat, uit de rebound wist hij toch de 2-7 te maken.

In de slotminuten van de wedstrijd wist Lars zijn klavertje 4 vol te maken. De eindstand werd door Joël binnen geschoten, nadat Tycho Kuijer van achteren uit een mooi rush naar voren had gemaakt. Zijn schot werd nog knap gered door de keeper, maar Joël wist in een vol doelgebied, de eindstand op 2-9 te zetten. Wederom een mooi resultaat wat door hard werken van het gehele team werd neergezet.

Volgende week mogen we ons opmaken voor een uitwedstrijd tegen SC Franeker. Ook daar zullen we wederom de volle drie punten moeten pakken. Allen dan blijven we zicht houden op het kampioenschap. Mede titelkandidaat Berlikum won vandaag met maar liefst 21-1 van Sint Jacobiparochie.

Op de laatste speeldag, 26 november treft SC Stiens Berlikum in een rechtstreeks duel. Na deze kraker weten we, na een mooie competitie, wie uiteindelijk de beker omhoog mag houden.