SC. Stiens JO11-2 – LAC Frisia JO11-9

29 oktober Zaterdagmorgen, een vriendelijke zon kruipt langzaam vanuit de horizon omhoog en schijnt haar licht over de velden van SC Stiens. Het beloofde vandaag een prachtige herfstdag te worden. Een vriendelijke zon, geen wind en een heerlijke temperatuur waren de perfecte ingrediënten voor een uitstekende voetbaldag.

JO11-2 had vandaag op programma een thuiswedstrijd staan tegen LAC Frisia. Het team van S.C. Stiens, wat met de week beter begint te draaien, staat samen met Berlikum JO11-1 aan kop in de competitie. Op papier had Berlikum een zwaarder programma. Zij moesten zich opmaken voor de wedstrijd tegen de nummer drie; Minnertsga JO11-1. Maar om de nuchterheid te bewaren, was het noodzaak ons te concentreren op de wedstrijd van vandaag.

Achteraf bleek 9:00 uur voor onze jongens iets te vroeg te zijn. De eerste helft leek alsof ze de avond van te voren met z’n allen op stap waren geweest en een avondje flink hadden doorgezakt. Het spel was alles behalve scherp. Het missen van de vele kansen aan de kant van SC Stiens gaf Frisia hoop op een mooi resultaat. Onze voorhoede moest zoals het leek de eerste helft nog duidelijk de kater van de vorige avond verwerken. Scoren begint bij creëren van kansen. Aan kansen ontbrak het echt niet. Er waren zelfs zoveel kansen, dat leek alsof het lastig was om een keuze te maken uit welke kans je een goal maakt……. De zon was inmiddels iets verder omhoog gekropen en langzaam begon de slaap uit de ogen van onze jongens weg te trekken. Met mooi combinatie voetbal werd onze spits Iman Pad door Lars Kloosterman op maat bedient en scoorde de verlossende 1-0. Een late start van de wedstrijd, die ver na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter bij aftrap van de wedstrijd eindelijk was begonnen. Even later werd Iman op aangeven van Joël van der Velden in scorende positie gezet. Iman die na het missen van kansen moest duidelijk voor zich zelf even wat recht zetten en haalde verwoestend uit. Daarmee zette hij de 2-0 op het bord. Niek Finnema die door het ontbreken van Tycho Kuijer noodgedwongen achterin speelde, werd bij een corner van Joël, door zijn leider naar het doelgebied verwezen. Behendig als Niek is, scoorde op miraculeuze wijze uit een scrum voor het doel de 3-0 met zijn knie.

Tijdens de rust werden de jongens voorzien van een glaasje ranja. Met de nadorst van de vorige avond ging dat er wel in. De leiding van SC Stiens sommeerde de jongens de rust te bewaren. Het voetbal was de eerste helft te gehaast, waardoor de voorhoede het zich zelf onnodig lastig maakte. Het was noodzaak om de tweede helft meer vanuit positie te spelen. Zo kon meer de ruimtes worden opgezocht. In de tweede helft had Jayden Dijkstra zich tot doel gesteld om het publiek wat te laten zien. In het bijzonder zijn oma. Niet lang na de aftrap veroverde Kamaal Ibrahim de bal op het middenveld en tikte kort door op Jayden. Zijn oma, die naast de goal van de tegenstander stond, zag haar kleinzoon met volle snelheid op haar afkomen. Met een mooi geplaatst schot, was daar de beloning. 4-0. Kort daar op ook nog de 5-0. Oma blij, Jayden blij! Doordat we met de punt naar voren speelden ontstond er veel ruimte op het middenveld. Dit gaf Frisia een aantal keren de mogelijkheid eruit te komen. Onze stofzuiger Bouke Janse, weer terug van een welverdiende vakantie stond weer als een leeuw te verdedigen. Keeper Joran Keizer had het deze wedstrijd niet erg druk. De kunst is dan geconcentreerd te blijven voor de momenten als het er wel toe doet. En dat de concentratie vast kon houden bleek na een aantal een knappe redding uit te voeren. In de laatste tien minuten werd Iman Pad gewisseld en werd Joël door geschoven naar voren. Als diepe spits had hij nu ook de kans om aan het doelsaldo te werken. Daarvoor had hij maar één kans nodig. Trefzeker tikte hij de 6-0 binnen. De 7-0 ontstond van uit een corner. De bal bleef na rommelig uitverdedigen hangen in de zestien. Ongelukkig door een speler van Frisia verdween de bal uiteindelijk achter eigen keeper. Als slagroom op het toetje zette Joël de eindstand op 8-0. Een mooie uitslag, waar misschien meer in had gezeten. Nu 5 van de 6 wedstrijden de nul gehouden. Daarmee verdiend ook zeker onze achterhoede een dikke pluim! Volgende week maken we ons op voor een uitwedstrijd tegen FVC. Concurrent Berlikum won vandaag met 5-12 van Minnertsga. Zo tekent langzaam aan de stand in de competitie zich af. Die zal naar alle waarschijnlijkheid beslist gaat worden op de aller laatste speeldag op 26 november. Voor deze kraker (thuis tegen, Berlikum JO11-1) zullen we eerst de komende twee uitwedstrijden tegen FVC en SC Franeker moeten winnen. Zo hebben we na vandaag nog 3 weken de tijd onze spierballen te laten groeien. Wordt vervolgt…