S.C. Stiens – VVI 0-3

S.C. Stiens heeft de sterke uitwedstrijd bij Broekster Boys geen vervolg kunnen geven. Door blessures en ziekte moest trainer Rudi van der Burg op vele posities wijzigingen doorvoeren en dat kwam het spel niet ten goede. In de openingsfase was de strijd nog in evenwicht en gaven beide teams met aanvallende aspiraties elkaar weinig toe. Daarna werd VVI steeds dreigender, de gasten wonnen bijna alle duels en kwamen vooral over de vleugels een aantal malen zeer kansrijk door maar de gecreëerde kansen werden niet benut. Veel slordig balverlies van S.C. Stiens doordat te vaak de moeilijkste “”oplossing”” gekozen werd, gaf VVI veel ruimte die in de 42e minuut de openingstreffer opleverde. Een dieptepass werd door spits Kleiterp op waarde geschat en weifelend ingrijpen in de Stiens defensie gaf hem de tijd en ruimte om met een bekeken lobje de 0-1 aan te tekenen.

Na rust probeerde Stiens het tij te keren met het inbrengen van Stefan Oost en Niek Houkes voor Gerrit Winkel en Erik Westra. Ondanks de goede drive, van met name Wilco de Haan en Doeke van der Ploeg, veranderde er weinig aan het spelbeeld. VVI kwam in een zetel toen Johannes Lindeboom in de 56e minuut na slap ingrijpen van de defensie de 0-2 liet aantekenen. Rond de 70e minuut kreeg Stiens nog een tweetal mogelijkheden bij een afstandsschot van Wilco de Haan en een kopbal van Doeke van der Ploeg die op het dak van het doel belandde. De 0-3 van wederom Lindeboom net voor tijd gaf de wedstrijd een terechte uitslag.

In de 2e klasse wordt qua inzet, beleving, gogme en vooral de omschakeling wat meer gevraagd als dat een treetje lager het geval was. Het ontbreken van een aantal bepalende spelers maakte het team niet sterker maar mag ook nooit een excuus zijn. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen in de uitwedstrijd bij SC Joure. Tot volgende week!