S.C. Stiens VR1 laat overwinning liggen in IJzendijke

De vrouwen van SC Stiens hebben zaterdag de punten laten liggen in IJzendijke (Zeeuws Vlaanderen). Er werd dan wel verdienstelijk een gelijkspel behaald, maar met een beetje meer geluk en overleg had een overwinning er zeker in gezeten.  Volgende week in Stiens kan alsnog de tweede ronde in de nacompetitie worden veilig gesteld als er wordt gewonnen.

Het team van SC Stiens was vrijdagavond al afgereisd richting Zeeland en hadden overnacht in een Stayokay te Bergen op Zoom. De wedstrijd werd gespeeld in het het kader van de nacompetitie voor promotie naar de landelijke Hoofdklasse. De wedstrijd vond plaats op het knusse sportpark van IJzendijke op een matige grasmat. De beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Bij IJzendijke werd van achteruit vaak de opbouw gezocht, terwijl men bij Stiens wat meer de lange bal hanteerde.  Beide ploegen kregen in de eerste helft kansen, maar de afwerking liet te wensen over of er werd nog net op tijd verdedigend opgetreden. Achterin stond het opnieuw goed bij Stiens en dit was ook zeker nodig omdat IJzendijke over een aantal prima aanvallers beschikte met voorop topschutter en oud Belgisch international Thea de Blaeij.

Na de rust in het begin een zelfde soort spelbeeld al leek IJzendijke iets meer druk naar voren te willen zetten. Men moest echter attent blijven omdat Stiens in de omschakeling steeds iets meer ruimte kreeg. Na een dik kwartier leidde dit tot een situatie waarbij Lisa Snoek zo maar een vrij veld voor zicht kreeg en de bal beheerst langs de keeper schoot 0-1. Een tegenvaller voor de thuisclub en Stiens werd sterker en leek door te willen drukken. Janneke Ennema kreeg een paar keer de ruimte maar het ontbrak haar aan de afwerking. Het meeste gevaar bij IJzendijke moest komen uit de stilstaande situaties zoals vrije trappen en hoekschoppen.  Uit één zo’n hoekschop kwam de gelijkmaker op het scorebord. De inzet kwam eerst nog op de paal, maar de terug springende bal kwam voor de voeten van Rosanne Lammers dier er wel raad mee wist 1-1. Stiens leek even de wedstrijd nog uit handen te zullen geven maar gelukkig leverden een aantal vrije trappen van IJzendijke geen resultaat op.  Langzaam naderde het einde van de wedstrijd waarin Stiens alsnog had kunnen toeslaan met een beetje meer geluk en overleg.  Tot twee keer toe belande een bal van Lisa op de paal en de mooiste kans, na een prima combinatie door het centrum met Daisy, schoot zij alleen voor de keeper hard over.  Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel dat op zich een goed resultaat is maar toch.

Volgende week zaterdag thuis half drie kan de klus alsnog worden geklaard, maar het zal zeker niet eenvoudig worden. De prima aanvallers van IJzendijke zullen opnieuw aan de ketting moeten worden gelegd waarna Stiens zelf tot scoren moet zien te komen. Beide ploegen ontlopen elkaar niet veel, maar met dezelfde instelling als zaterdag liggen er zeker mogelijkheden.