S.C. Stiens VR1 herpakt zich in de derby tegen Be Quick Dokkum VR1

Na een paar mindere weken wisten de Stienser vrouwen zich te herpakken in de derby met Be Quick Dokkum. Meteen vanaf de start pakte Stiens het heft in handen en had veel balbezit zonder tot echt grote kansen te komen.

Het was Berber van der Zee, die weer de vorm terugkrijgt, die vanaf de linkerkant naar binnen trok en uit de draai een rare curve bal richting het doel afvuurde en de 1-0 aantekende. Be Quick probeerde via de snelle buitens gevaar te stichten ,maar beide backs Astrid Kars en Cilla Ritsma wisten bijna alle duels te winnen en zo gaf stiens weinig kansen weg. Centraal op het midden speelde Rixt v/d Zee weer een prima partij tegen de altijd lastige aanvoerder van Be Quick. Via een mooie snelle aanval wist Siebine Burggraaff (goed op dreef) een eigenlijke voorzet tot goal te promoveren. De bal verdween onhoudbaar achter de Dokkummer sluitpost. Een lekker gevoel waardoor er weer wat vertrouwen kon worden getankt, ruststand 2-0.

Tweede helft

De tweede helft was er weer veel balbezit voor de thuisclub, maar echt grote kansen waren er niet. Judith Brouwer (die prima inviel) kwam in het veld voor de ongelukkig spelende Daisy Andringa, waardoor aanvoerder Megan Belles weer doorschoof naar het midden, ook kwam Marije de Boer Astrid Kars vervangen en was een paar keer dreigend op de linkerkant. Onnodig balverlies op het midden leek Be Quick weer terug te brengen in de wedstrijd 2-1. Maar niks bleek minder waar, waar men druk verwachte van Be Quick was het Stiens die de wedstrijd weer controleerde. Het kon de wedstrijd redelijk eenvoudig uitspelen en zodoende weer drie punten bijschrijven. Een wedstrijd die goed was voor het zelfvertrouwen van de Stiensers, een mooie tweede plek en volgende week de halve finale van de beker tegen ACV uit Assen.

Zaterdag 26 maart halve finale beker ACV VR1 – Stiens VR1 om 14:30 uur.