S.C. Stiens vergeet te winnen van Broekster Boys 1 en verliest terecht

Een vreemde titel? Spelers, staf en publiek van beide ploegen herkennen het waarschijnlijk wel. Twee keer komt S.C. Stiens op voorsprong. Op mentaal gevoelige momenten komt Broekster Boys terug in de wedstrijd en wint uiteindelijk. Niet onverdiend, maar waar S.C. Stiens scoort uit voetballende goals, krijgen ze maar liefst 3 goals uit standaardsituaties tegen en als S.C. Stiens op een mooie 3 – 1 voorsprong komt….., maar als telt niet. Broekster Boys loopt uit en S.C. Stiens moet het positieve uit deze wedstrijd halen.

Zit er iets positiefs in een nederlaag? Zeker wel. S.C. Stiens begon eindelijk scherp aan de wedstrijd en kon wederom voetballend prima mee. Broekster Boys heeft dan wel de naam, maar de flair van weleer is er niet meer. De ploeg is degelijk, maar komt tekort om mee te doen om de bovenste plaatsen. Flair heeft S.C. Stiens misschien wel meer, maar niemand zal het erg vinden als de flair wordt geruild tegen inzet en focus. Een tegengoal enkele seconden voor het rustsignaal en binnen een minuut na een 2 – 1 voorsprong mag niet gebeuren.

De opening was voor S.C. Stiens, maar na een 10 minuten spelen kwam Broekster Boys meer en meer op de speelheft van S.C. Stiens te spelen. Geen goede communicatie tussen rechtsback Ewoud Bergsma en centrale verdediger Niek Houkes zorgde voor de eerste goede kans van Broekster Boys. Het schot ging maar net voor doel langs. Niek Houkes was door trainer Rudi van der Burg naast Jordy Weykamp in het centrum van de verdediging. Na een wat aarzelend begin kwam Niek steeds beter in de wedstrijd. Aan deze 18 jarige voetballer gaat S.C. Stiens nog veel plezier beleven en het is goed dat Rudi van der Burg hem het vertrouwen en speelminuten geeft.

Broekster Boys was op zoek naar de openingstreffer. Vanaf de flanken was er veel dreiging. Ewoud Bergsma vocht mooie duels uit met zijn directe tegenstander en ook linksback Erik Westra mocht zijn directe tegenstander beslist niet uit het oog verliezen. Aanvallend kon S.C. Stiens er niet veel tegenover stellen. S.C. Stiens speelde wel gedurfd met 3 spitsen en het is goed dat Peter Jansen Klomp steeds meer zijn stempel gaat drukken op de aanval van S.C. Stiens. Veel ging via hem, maar de scheidsrechter floot onterecht veel in zijn nadeel. Waarom wist niemand. De eindpass om bijvoorbeeld Almer Hietkamp in stelling te brengen kwam steeds net niet goed aan, maar Broekster Boys moest scherp zijn voor de aanvallende intenties van dit drietal met Jorrit Bergsma erbij.

Na ruim een half uur spelen bracht Almer S.C. Stiens op een mooie 1 – 0 voorsprong. Een bekeken laag afstandsschot verdween in de uiterste hoek en met behulp van de paal in de goal. Een mooie opsteker. Broekster Boys kreeg de eerste helft te veel corners, maar nagenoeg alle corners kwam te hoog bij de tweede paal en dus geen gevaar. Een vrije trap bij de cornervlag in de laatste seconden was dit keer wel op maat. Aanvoerder Riemer Doornbos stond opmerkelijk vrij en kon simpel binnenkoppen en meteen doorlopen naar de kleedkamers.

Na de rust bood S.C. Stiens meer tegenstand en al snel was er een levensgrote kans voor Peter. Een prima voorzet van Almer en heel S.C. Stiens begon al met veel zin diep adem te halen voor het juichen, maar Peter knalde helaas hard op de lat. De wedstrijd werd meer en meer opener en ook Broekster Boys kreeg enkele prima kansen. Keeper Willem Rauwerda keerde enkele keren knap. In de 70ste minuut was het wel raak voor S.C. Stiens. Almer kwam weer goed door en speelde Jorrit vrij voor de keeper. Voor een spits pur sang geen probleem en hij zette de 2 – 1 op het scorebord. S.C. Stiens zat goed in de wedstrijd en met nog 20 minuten spelen gaf het hoop op een mooie overwinning. De wissel van Sander Kars voor Gerrit Winkel leverde langs de kant vraagtekens op. Gerrit speelde goed in dienst van het elftal en behield als geen ander het overzicht en voetballende oplossingen. Net als dat een tegengoal in de laatste seconden van de eerste helft niet mag voorkomen kwam ook nu weer de tegengoal te snel. Weer mocht Riemer Doornbos vrij inkoppen bij een corner en de 2 – 2 op het scorebord zetten. Weer lukte het niet een voorsprong te verdedigen en als even later Broekster Boys ook de 2 – 3 en 2 – 4 lukt het niet een punt te verdedigen. Voetballend kwam Broekster Boys er niet door, maar bij standaardsituaties zoveel ruimte weggegeven is vragen om een moeilijk competitieverloop. S.C. Stiens vergat om deze wedstrijd te winnen. Dat winst niet terecht zou zijn geweest doet er niet toe. Punten doen er toe.