S.C. Stiens MO17 weet veldoverwicht niet uit te drukken in score

Na eerder dit seizoen al een ontmoeting te hebben gehad met Frisia stond vandaag de tweede wedstrijd tegen hen op programma. De vorige keer eindigde het in 6-1 en had de score nog vele malen hoger moeten zijn.

Op een meer dan prima bespeelbaar B-veld van Frisia, werd de winterstop afgerond en het tweede deel van de competitie weer aangevangen. Als trouwe lezer zult u zich wel afvragen waarom dit pas de eerste wedstrijd is terwijl vorige week de wedstrijd tegen St. Anna op het programma stond. Nou ik kan daar veel over zeggen maar ik laat het hier maar even bij. Na enige tijd van weg geweest en de nodige gemiste verslagen hier dan toch weer een samenvatting in tekstvorm.

Frisia was vandaag de opponent; wij zelf traden aan met enkele aanvullingen van de MO19 aangezien de personele problemen, die zich voor het seizoen al aandeden, nog altijd niet permanent zijn opgelost. Na een kleine pauze van zo’n vier maanden mochten wij eindelijk weer de wei in. Even wennen was het natuurlijk wel maar na een kwartier voelde het alweer vertrouwd aan. De beginfase was onrustig en wennen, als een pasgeboren veulentje bewogen wij soms voort over het veld. Mogelijkheden ontstonden er wel maar echt doordrukken konden wij niet in het eerste kwartier. Het spelbeeld was echter de gehele wedstrijd hetzelfde, de bal in ons bezit op de helft van Frisia. Spaarzame uitvallen waren de enige speldenprikjes maar tot kansen resulteerde dit niet, counters werden als snel in die kiem gesmoord zodat er weer aan aanvallen gedacht kon worden. Schoten van binnen de 16 en er vlak buiten misten kracht of richting en anders stond de uitstekende keepster van Frisia wel tussen de bal en de goal in. De harde wind maakte fatsoenlijk voetballen echter onmogelijk maar het was wel duidelijk wie de betere waren. Meerdere een op eens met de keepster van Frisia waren niet aan ons besteed maar na zo’n 30 minuten viel daar dan toch het eerste doelpunt na een prima aanval. Lonneke werd door Julia diep gestuurd en ronde bekwaam af in de korte hoek. Een 0-1 ruststand die gerust ook 0-10 had kunnen zijn ware het niet dat het vizier vandaag totaal niet op scherp stond of wellicht was het felle tenue van de Frisia keepster een oogverblindende factor.

De tweede helft kende eenzelfde beeld als de eerste helft, wij de bal op de helft van Frisia en zij erachteraan rennen. Ondanks het grote overwicht bleef de marge beperkt tot een goal. Ook in de tweede helft wist de keepster van Frisia van geen wijken en kwam meermaals als sterkste uit de strijd bij een op een situaties. Daarnaast werden nog ettelijke grote kansen gecreëerd maar ook deze werden niet tot doelpunt gepromoveerd. Het gevaar van een tegendoelpunt blijft dan altijd op de loer liggen, zeker als het te makkelijk gaat. Barber, onze keepster, moest daardoor eenmalig redding brengen in de tweede helft. Zo’n twintig minuten voor het einde werd de marge dan toch eindelijk verdubbeld. Sanne mocht vrij aanleggen en zag de bal in het doel belanden. Wedstrijd gespeeld en 3 punten in de pocket.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen BBC met hopelijk dan wel het vizier meer op scherp.

Lessen van deze wedstrijd voor meerdere personen die zich binnen de lijnen bevonden: accepteer soms maar gewoon een beslissing ook al is de beslissing onterecht en ten tweede: ga niet een discussie aan wanneer het niet nodig is en al helemaal niet wanneer de reden flauwekul is en je stemverheffingen moet gebruiken om je punt kracht bij te zetten. Een ‘JA WIJ’ bij het opeisen van een inworp is geen reden om iemand een fikse uitbrander te geven. Voel het aan en negeer het in plaats van de politieagent te moeten uithangen, een situatie loopt hierdoor volledig uit de hand.

Maar goed, in de Eredivisie fluiten ook scheidsrechters zonder enig empathisch vermogen. Desalniettemin zijn wij nog altijd wel blij dat er überhaupt iemand in het veld wil staan met een fluit in de mond. Ook ik zal dat aankomende zaterdag weer doen en doe dat met alle plezier ook al zal ik weer de nodige fouten maken, echter ben ik niet te beroerd om deze toe te geven.