S.C. Stiens MO17-2 – SJO Oudega/HJSC/Heeg MO17-1

Laat op de middag de wedstrijd tegen Heeg MO17-1.

Tot nu toe nog ongeslagen en met fris voetballen willen we dat graag zo houden. De wedstrijd werd voortvarend gestart en de weg richting de goal van Heeg was ingezet, een paar kleine speldenprikjes maar nog geen grote kansen. In de 8e minuut werd de keeper van Heeg voor het eerst getest, Danique uit de draai maar de bal eindigde in de handen van de keeper. Een minuut later was het wel raak, Tara werd bereikt vanuit het middenveld, ging met een snelle beweging om haar tegenstander heen en schoot tegendraads binnen, 1-0. 5 minuten later was daar de volgende grote kans. Tara, die het vandaag op de heupen had, ging om 3 man heen, legde de bal terug op Hannah die haar schot op de keeper zag eindigen en in de rebound wist Danique helaas ook niet te scoren. Ook Heeg kwam er wat vaker uit over de linkerkant met op linksvoor een goede voetbalster, gelukkig speelde Nicole weer als vanouds en wist het gevaar goed in te dammen. In de 22e minuut kreeg Hannah de bal, draaide kort weg maar zag helaas haar knappe schot net over de goal gaan. Ondertussen werd er vrolijk verder gecombineerd wat resulteerde in een aantal mooie kansen, helaas voor ons wist de keeper van Heeg de schoten te stoppen of stond het vizier net even niet op scherp. De enige uitval van Heeg werd vakkundig door Barber gestopt en op slag van rust konden wij de score nog verdubbelen. Danique wist raak te schieten van een meter of 25, keeper kansloos en met een mooie opsteker de rust in.

Ook in de tweede helft werd er weer prima gespeeld, helaas zonder Barber die een blessure aan de hand had opgelopen. Kort na rust was daar misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd. Janita werd aangespeeld vanuit het middenveld en wist met een slim balletje tussendoor Emma te bereiken die alle tijd had om de bal voor te geven en daar Danique vond die op haar beurt haar schot op de keeper zag belanden, in de rebound wist Tara het net wel te vinden, helaas ging de vlag omhoog voor buitenspel en moesten we nog even wachten op de 3-0. In de 46e minuut ging Tara er weer doorheen maar ditmaal ontbrak het aan kracht in de afronding. In de 50e minuut werd een bal van de lijn gehaald na een poging van Esma, het overwicht was er maar de derde wilde nog niet vallen. Een minuut later was Tara dichtbij de derde treffer maar ook ditmaal had de keeper van Heeg antwoord op het schot maar een derde treffer zou toch niet kunnen uitblijven met dit overwicht? Mare die de tweede helft de functie van Keeper op haar nam had ook vrij weinig te doen aangezien Evelien, Dyantha, Janita en Nicole de bal vaak al vroegtijdig wisten te onderscheppen. In de 65e minuut was daar dan eindelijk de derde treffer om het duel op slot te gooien. Lian met een uitstekende steekpass wist Hannah te vinden die de bal beheerst binnenschoot. Het slot akkoord was vooral voor Danique die menig tegenstander haar hielen liet zien maar helaas keer op keer was de keeper van Heeg een sta in de weg waardoor een mooie solo niet werd beloond met een doelpunt. In de 75e minuut was daar de 4-0, wederom Lian met een prima steekpass die Danique wist te vinden die oog in oog met de keeper van Heeg de bal breed legde voor Hannah die de bal in het lege doel wist te schuiven.
Een prima overwinning met bij vlagen erg leuk spel, en het plezier was af te lezen op de gezichten van de meiden en dat maakt ook de supporters, de leiders en de trainer blij.