S.C. Stiens MO17-2 – Beetgum MO17-1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Beetgum op het programma, de wedstrijd werd gespeeld op een lekker zompig veld waar op een band van 100 bij 25 meter na, de middelste strook, de mat meer op een moeras leek.

De wedstrijd begon uitstekend, er was plezier in het spel, er werd lekker gevoetbald en dan loop je zo over een tegenstander heen. Na een prima voorzet van Britt stond Hannah klaar om de bal binnen te schieten, 1-0. Nog geen 5 minuten later is daar al de 2-0 na een fantastisch bekeken schot van een meter of 20 door Danique die de bal kreeg aangespeeld door Anniek. Het voetbal bleef goed, er werd lekker gecombineerd en de meiden hebben duidelijk zin aan de competitie en hebben ook een duidelijk doel voor ogen. In de 10e minuut werd een mooie aanval met onder andere Hannah en Anniek niet beloond met een goal maar als er zo gespeeld wordt dan kunnen meer doelpunten niet uitblijven. Na een kwartier spelen was Danique daar met de voorzet maar helaas kwam Britt net tekort, een paar minuten later was het alsnog raak, Anniek speelde Hannah en het was hangen, 3-0 na amper 18 minuten spelen. Beetgum wist zich geen raad en kwam er totaal niet aan te pas maar toen sloop de gemakzucht erin, in plaats van te blijven voetballen en de score te vergroten en jezelf al in de eerste helft naar de overwinning spelen, werd er slordiger en slordiger gespeeld op het alsmaar slechter wordende veld want de regen droeg totaal niet bij aan de al moerasachtige ondergrond. Op slag van rust was daar de tegentreffer, ook nu was het lichtzinnigheid die ons de kop kostte. Beetgum wist te profiteren en mocht hoop houden voor de tweede helft.

In de tweede helft was er volop strijd van beide kanten, de bal kon nog maar amper rollen en dit resulteerde veelal in veel te korte passes waarbij iedereen elkaar in de problemen bracht. Het spel ging in de tweede helft over en weer en Beetgum bleef loeren op de counter maar ook wij wisten gevaar te stichten bij het doel van Beetgum. Tara met een kansje, Britt met een kansje, Anniek met een kansje, Hannah met een kansje maar vooralsnog resulteerde het niet in doelpunten. Ondertussen was het maar weer eens begonnen met regenen, een echte herfstwedstrijd, slecht veld, regen en volop strijd aan beide kanten. Even vergeten druk op de bal te houden en daar was de counter voor Beetgum, 1 op 1 met Ilse (die Barber verving nadat Barber geblesseerd uitviel). Lang blijven staan, kijken naar de bal en de bal werd er uitstekend uitgehaald. Daar was de waarschuwing al, een minuut later een identieke situatie, bal diep en het was rennen geblazen, ook ditmaal 1 op 1, de spits van Beetgum met Ilsa. Ditmaal was het schot Ilsa te machtig, ze wist er nog knap een hand tegen te krijgen maar binnenkant paal plofte de bal alsnog in het doel, daar was de aansluitingstreffer en de wedstrijd was nog lang niet over. Gelukkig was daar al snel het antwoord, Lian stuurde Hannah diep en 1 op 1 wist Hannah de bal tegen de touwen te jagen en nu leek het verzet toch echt gebroken bij Beetgum. Kansjes bleven zich opstapelen maar ook Beetgum bleef gevaarlijk met uitvallen die vakkundig werden gesmoord door de prima spelende achterhoede. 4-2 winst met een uitstekende start van de wedstrijd en een prima strijd in de tweede helft.

De eerste stap is gezet en hopen dat er nog vele andere stappen voorwaarts gaan.