S.C. Stiens MO17-2 (MB 2) – Broeksterwalden MO17-1

Ook hier werden nog spelers gemist door zowel vakantie als andere redenen en dan waren er nog een drietal spelers die vanochtend al hadden gevoetbald met de MB1 en Danique zouden we de tweede helft missen. Alles bij elkaar opgeteld zouden we de tweede helft met minder dan 11 man op het veld moeten staan. Gelukkig waren Mare, Sanne en Saskia bereid om mee te doen ondanks dat zij vanochtend ook al een wedstrijd hadden gespeeld en met het warme weer ben je dan ook niet meer helemaal okselfris. Broeksterwâlden MB1 was de tegenstander van dienst en we wisten niet precies wat we konden verwachten.

De start van de wedstrijd was onrustig, wilde trap van Broeksterwâlden richting ons werd beantwoord met een wilde trap terug richting Broeksterwâlden, met dit spel was ik niet blij, er moet meer rust in het spel en toen de wilde trappen er van onze kant uit waren bleek al snel wat voor wedstrijd het zou gaan worden. Zonder te scoren was het spelbeeld eentonig, wij speelden op de helft van Broeksterwâlden en daar konden zij niets aan veranderen. Het enige lichtpuntje in de beginfase was een pass van Esma of Lian op Hannah die bekwaam afrondde en haar hat-trick van de dag hiermee voltooide. Kansen stapelden zich op maar ook hier was het ijzerwerk een tweetal keren de redder maar ook de keeper van Broeksterwâlden verdient een vermelding, schoten van dichtbij wist ze knap te pareren maar ook schoten van grotere afstand wist ze eruit te ranselen. De wedstrijd duurde zo nog even voort, kansen voor ons die niet werden benut door onnauwkeurigheid of door prima keeperswerk van de uitblinker aan de kant van Broeksterwâlden (ook al zal de einduitslag voor de scorebordjournalisten iets anders doen vermoeden). Een kwartier voor rust stelde Anniek met een vrije trap Danique in staat om te scoren en op slag van rust wist Saskia met een prima steekpass Danique te bereiken voor de 3-0.

Na de rust bleef het spelbeeld onveranderd, Barber had niets te doen en heeft in de gehele wedstrijd geen bal gehad. Kort na rust was het Saskia die de 4-0 noteerde en viel een speelster van Broeksterwâlden ongelukkig uit nadat ze haar voet verdraaide. De 5-0 deed niet lang op zich wachten, Saskia werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en de penalty werd door Dyantha prima benut. De 6-0 was misschien wel de mooiste van de dag, vooral de aanval zelf maakte mij blij. Er werd snel rond getikt, een keer raken zoals ik het graag zie en het was Saskia die met een prachtig steekpass drie tegenstanders het bos instuurde en Hannah vrij voor de keeper zette en ook deze kans was een prooi voor haar. De sluizen stonden open en ook voor de keeper van Broeksterwâlden was er geen houden meer aan. De 7-0 viel uit een corner, genomen door Saskia, die van dichtbij door Laura werd binnengeschoten en de 8-0 werd gemaakt door Mare nadat ze om een paar tegenstanders heen slalomde en de bal in de verre hoek binnenschoot. Het slotakkoord was van Britt die de bal in een scrimmage het doel in werkte en met 9-0 werd de wedstrijd dus afgesloten. De weerstand was te laag maar soms is dat nou eenmaal zo, af en toe leuk voetbal gezien met een paar mooie goals. Het enige dat we hebben nagelaten is het maken van meer doelpunten maar dat is ook zeker de verdienste van de keeper van Broeksterwâlden.

Scheidsrechter bedankt, Broeksterwâlden bedankt en alle andere vrijwilligers bedankt die hebben meegeholpen aan deze wedstrijd.

Volgende week staat CVO/Ouwe Syl MB1 – SC Stiens MB2 op het programma, deze wedstrijd wordt om 9:00 uur gespeeld en het zal dan ongetwijfeld een stuk minder warm zijn.