S.C. Stiens MO17-1 weet niet te winnen van Be Quick Dokkum

De laatste poulewedstrijd van de Noordelijke beker. Zowel Be Quick als wij beide met 6 punten en een doelsaldo van +12. Be Quick had 3 goals meer gemaakt dus enkel de winst zou tellen. Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en de meiden hadden er zin aan.

Jammer dat de wedstrijd in totale paniek en chaos werd begonnen van onze kant, hotseknotsbegoniavoetbal zoals Bert Jacobs het zou noemen. Op een kluitje in eigen 16 en het was een mirakel dat de bal niet achter Barber belandde. Slechts een paar minuten later was daar alsnog de treffer van Be Quick. Een corner werd door Dyantha verkeerd geraakt en zo belandde deze achter Barber in het doel. Er moest een tandje bij geschakeld worden want zoals er werd gevoetbald in de begin fase staat niet in verhouding met hoe leuk we af en toe kunnen voetballen. Het overwicht van Be Quick nam langzaamaan wat af en wij kwamen er af en toe doorheen maar steeds stuitte het vlak voor de 16 van Be Quick. Hannah en Danique zagen schoten net naast het doel belanden en ook uit een corner werd de bal door Britt net naast gewerkt. Vanaf de 20e minuut ging het gelijk op, waar het veldspel van ons wat beter was dan dat van Be Quick, bleven zij toch gevaarlijk met counters en tot tweemaal toe bracht Barber knap redding. Tara had nog een grote kans maar kwam helaas net tekort en de keeper wist de bal te stoppen.

Met veel beleving en wil om te winnen werd de tweede helft gestart en hadden we Be Quick bij de keel. Iedere tweede bal was voor ons en Be Quick kreeg niet de kans om eruit te komen. Dit resulteerde al snel in een 5-tal grote kansen. Danique draaide zich knap vrij en wist de al gestarte Britt te bereiken, helaas zag Britt haar schot gekeerd worden door de keepster. Nog geen minuut later werd Anniek knap vrijgespeeld maar ook dit keer bleek de keepster van Be Quick een hindernis te zijn die niet werd gepasseerd. Lian ving de uittrap van de keepster op en wist Danique te bereiken die haar schot net naast zag gaan en kort daarop was het Lian met een schot die knap werd gekeerd door de keepster van Be Quick. In de 48e minuut begon Tara aan een slalom langs 1, 2, 3 tegenstanders en alleen de keepster stond een doelpunt in de weg en ook bij deze poging kon er niet gejuicht worden. Ondanks het grote aandringen van onze kant viel het kwartje nog niet onze kant op. In de 55e minuut werd Hannah vrijgespeeld na een combinatie met Anniek en Danique, Hannah kreeg alle tijd om de bal voor te geven en Tara wist de bal op waarde te schatten en kon zo de 1-1 maken. Be Quick leek enigszins aangeslagen maar deze beginperiode in de 2e helft kostte ook bij ons de nodige energie waardoor Be Quick zich wat meer in de wedstrijd kon knokken. Het restant van de wedstrijd was open met kansen aan beide kanten, Be Quick wist een bal van 5 meter te missen en miste korte daarop nog een kans. In de tegenstoot was het Anniek die de counter van ons inluidde maar helaas strandde ook deze bij de keepster van Be Quick.

Tot aan de laatste minuut werd er door beide teams voor iedere meter geknokt maar helaas daar was het eindsignaal, 1-1 en dit was niet genoeg voor de eerste plaats in de poule. Er ontstond nog enige verwarring over het wel of niet nemen van penalties maar bij een poulewedstrijd is daar geen sprake van.

De meiden mogen trots zijn en ook ik ben trots, er is hard gestreden en bij vlagen werd er prima gevoetbald ondanks dat de tegenstander ook nu weer 2 jaar ouder was gemiddeld en fysiek een stuk verder. Helaas zijn we niet door naar de volgende ronde in de beker maar alsnog kunnen de meiden terugkijken op een prima bekeravontuur(tje). Nu kunnen we ons opmaken voor de competitie waarin wij zeker hoge ogen kunnen en moeten gooien.