S.C. Stiens MO17-1 – VV Hardegarijp MO17-1

De vorige ontmoeting resulteerde in een bijzonder gemakkelijke 1-4 overwinning en deze uitslag had nog veel hoger moeten uitvallen al wisten de uitstekende keepster van Hardegarijp en ook de toen uitstekend spelende laatste vrouw verdere doelpunten te voorkomen.

Vandaag de wedstrijd op het d-veld, het veld waar verliespartijen en gelijke spelen meer regel dan uitzondering zijn bij ons. Vanwege de smalle vaste kern werd er geëxperimenteerd met een andere opstelling. Ondanks het haastige spel en de vele lange ballen werden er toch ontzettend veel kansen gecreëerd maar tot doelpunten leidde dit niet. Chantal een aantal maal alleen op de goal af en ook Emma, Julia en Lonneke kregen grote kansen maar het vizier stond niet op scherp. Aan de andere kant werden uitvallen vaak al vroeg in de kiem gesmoord en wist Hardegarijp geen gevaar te stichten. Na een dikke twintig minuten werd het voetbal een stuk beter en werd de oplossing over de grond gezocht in plaats van de lange bal, toch mooi dat de dames deze omschakeling kunnen maken tijdens een wedstrijd want dat wij kunnen voetballen hebben we dit seizoen al vaak zat laten zien alleen ontbreekt het ons aan scorend vermogen. Ook in het vervolg van de eerste helft was dit het beeld, kansen werden gecreëerd maar een afmaker was er niet en zo gingen wij met 0-0 de rust in en ondanks de compleet nieuwe opstelling werd er bij vlagen prima gevoetbald en werden er ontzettend veel kansen gecreëerd.

In de rust werd er een strijdplan bedacht voor wanneer de doelpunten in de tweede helft niet zouden vallen maar gezien het aantal kansen zou dat niet nodig moeten zijn. Ook de start van de tweede helft was voor ons, kansen werden gecreëerd maar de keepster van Hardegarijp was vandaag in een uitstekende doen en dat gold ook voor de laatste vrouw die ontzettend goed speelde. Beide waren ze een grote sta in de weg en samen wisten ze menig doelpunt te voorkomen. Na 20 minuten was daar nog altijd niet de voorsprong dus werd er alles of niets gespeeld, achteraf gezien niet een wijs besluit. De ruimtes werden te groot en Hardegarijp kreeg mogelijkheden en zelfs kansen om met de overwinning aan de haal te gaan, Elise wist nog een uitbraak te voorkomen en ook Mare met een ultieme poging. Tot slot nog Lysanne met een redding. Een wedstrijd eindigend in 0-0, bij vlagen prima gevoetbald, veel kansen gecreëerd maar moeite in de afronding en weinig kansen weggeven. Het verhaal van deze competitie.

Volgende week op bezoek bij Franeker, mogelijk onze laatste strohalm. Thuis werd deze wedstrijd nog winnend afgesloten en dus zal Franeker ontzettend gebrand zijn op revanche en kunnen wij een flinke storm verwachten.