S.C. Stiens MO17-1 eindigt avond in mineur

De tweede wedstrijd pas in onze bekerpoule, GAVC is de nummer 2 in de poule en dus was het enige dat telde een overwinning. De wedstrijd werd gespeeld op een frisse avond, eens wat anders dan op een regenachtige zaterdag.

De eerste minuut liet een ander beeld zien van GAVC dan de overige 79 minuten. In de eerste minuut werd er druk gezet maar al snel hadden wij de overhand en hield GAVC het bij vuurpijlen lanceren zodra ze de bal voor de voeten kregen. 5 verdedigers en de middenvelders en aanvallers kort daarvoor bleek een grote uitdaging voor ons, er was duidelijk met een plan naar ons toegegaan. Het spel tot aan het laatste derde van het veld was prima van onze kant en de GAVC speelsters die een poging deden stopten daar maar snel weer mee. De verdedigers van GAVC zaten er kort bovenop en er was weinig ruimte om te opereren en als dan de laatste pass ook nog eens onnauwkeurig is dan is het moeilijk scoren. In de 6e minuut was het Brecht die van afstand aanlegde van 25 meter maar de bal verdween net naast het goal. In de 8e minuut werd Julia bereikt met een steekpass maar ook ditmaal eindigde de bal net naast het doel. Het spel speelde zich af op de helft van GAVC met alleen Ramona op de eigen helft. In de 16e minuut was de eindpass wel goed maar dan schort het weer aan de afronding, Julia en Lonneke combineerden maar Lonneke raakte de bal niet goed genoeg waardoor ook deze naast ging. In de 20e minuut was het dan eindelijk raak, een strakke pass van Saskia viel net tussen de keepster van GAVC en de verdediging in, Lois anticipeerde goed en wist de bal in de verre hoek te schieten. Het spel bleef zich afspelen op de helft van GAVC en de enige keer dat de bal op onze helft was, was dit na weer een vuurpijl. 31 december duur nog meer dan 2 maanden, dames. In de 32e minuut werd de paal geraakt van dichtbij, het zat even niet mee maar een minuut later was het Brecht die met een fantastisch schot de bal van 25 meter in de kruising schoot, 2-0. Maar ook het spelen op de helft van de tegenstander kan wel eens leiden tot een tegengoal. De bal werd onderschept door Sanna halverwege onze helft. De bal werd teruggespeeld op Ramona, die ondertussen ijspegels aan de oren had hangen van de kou, die de bal helaas in de voeten van de tegenstander speelde en van een meter of 30 belandde de bal via de binnenkant van de paal in het doel. 2-1, we maakten het onszelf weer onnodig moeilijk want kansen werden er niet weggegeven. Op slag van rust was het Rixt nog die haar schot door de keeper gestopt zag worden en kort daarop werd wederom de paal geraakt.

De tweede helft was identiek aan de eerste helft, enkele kleine kansen van ons maar deze wisten er niet in te gaan op een of andere miraculeuze wijze. In de 60e minuut kwam daar dan toch de ruimte, GAVC zette een mannetje extra voorin om mogelijk nog iets te forceren maar al snel viel de 3-1 na fantastisch werk van Emma die de bal veroverde, 2 man omspeelde en met een lage voorzet de inlopende Lonneke wist te bereiken. 5 minuten later mocht Mare aanleggen op aangeven van Lonneke, de bal belandde van een meter of 20 in de kruising en de wedstrijd was nu gelopen. GAVC kreeg nog een corner tussendoor (voor de statistieken) en het slotakkoord was voor ons. De mooiste aanval van de wedstrijd viel uit diezelfde corner. De bal werd uit de 16 gekopt en wat volgde was een counter uit het boekje. Er werd naar elkaar gekeken en er werd ruimte voor elkaar gemaakt, Emma kon het veld oversteken met de bal aan de voet en wist met een steekpass Julia te bereiken die op haar beurt, in een keer de bal strak over de grond, voor gaf richting Saskia. Saskia liet de bal vallen voor Lonneke die haar tweede van de wedstrijd maakte. 5-1 is de einduitslag en de volgende ronde kunnen we nu eigenlijk niet meer uit handen geven met een veel beter doelsaldo dan Zwaluwen en 3 punten meer.

Zoals gezegd eindigde de avond in mineur. Vlak na de wedstrijd raakte Rixt haar knie uit de kom waardoor ze een tijdje niet mag voetballen en we haar moeten missen. Heel veel sterkte en beterschap Rixt en hopen dat je snel opknapt en waar mag dartelen op het veld.