S.C. Stiens MO17-1 – Drachtster Boys MO17-1

Overwicht moet je uitdrukken in goals, doe je dit niet dan krijg je de deksel op je neus.

Vandaag ook weer met de nodige aanvullingen vanuit de MB2 en de MC1 werd er aangetreden tegen Drachtster Boys, een tegenstander waarvan wij geen beeld hadden en dus werd er uitgegaan van een sterke tegenstander. De eerste helft daarentegen was vooral de helft van ons, het spel speelde zich voor het grootste deel op de helft van Drachtster Boys af die in de omschakeling gevaarlijk waren met een ontzettend snelle spits. Er werd prima gevoetbald en er werden voldoende kansen gecreëerd terwijl het achterin als een huis stond. Saskia, Lois, Emma, Julia, Lisa en Hiltje mochten allen meerdere malen aanleggen variërend van rand 16 tot op vrijwel de doellijn maar het laatste stukje ontbrak, de bal wilde niet tegen de touwen. De keepster van Drachtster Boys had een aantal uitstekende reddingen en was ze wel een keer geklopt werd de bal met een ultieme poging vlak voor de lijn gekeerd. Het zat even niet mee op dat laatste stukje maar blijf je zo spelen, achterin niks weggevend en voorin voldoende kansen creërend dan moest je hier toch met 3 punten van het veld stappen.

De tweede helft echter de deksel op de neus, er werd nog voortvarend gestart, kansen werden gecreëerd maar in de 50e minuut viel daar dan de 0-1, een van de spaarzame uitvallen van Drachtster Boys viel binnen, een lange bal schoot door en werd door iedereen gemist. De bal hobbelde tergend langzaam over de lijn. Nog geen minuut later, een corner voor Drachtster Boys, de bal kwam voor maar via de binnenkant hak belandde de bal in het eigen doel. Binnen 2 minuten krijg je een flinke dreun te verwerken en is het extra zuur dat wij in de eerste helft het verschil niet maakten. Na deze dreun golfde het spel op en neer, een aanvaller erbij gezet maar de verslagenheid was ook op het veld te merken. Een kwartier later was daar de 0-3, de rechtsbuiten van Drachtster Boys kreeg vrije doortocht vanaf de zijlijn en kon de bal in een leeg doel schieten. Een lesje in effectiviteit, ook een onderdeel in voetbal en vandaag werd dat de keiharde werkelijkheid. In de 80e minuut wist Saskia nog de 1-3 te maken maar wie de volle buiten mee zouden nemen was toen al bekend.

Met beide benen terug op aarde. Wanneer je vrijwel altijd wint komt een nederlaag iedere week dichterbij en dat moesten wij vandaag ondervinden. Een lesje in effectiviteit kostte ons de wedstrijd en dat is extra zuur. Over drie weken een moment om revanche te nemen, in de kwartfinale van de beker treffen wij Drachtster Boys en wij zullen er klaar voor zijn en tot op het bot gemotiveerd