S.C. Stiens MO17-1 – Blauw Wit MO17-1

Vorig seizoen stond dezelfde wedstrijd op het programma, 0-4 voor Blauw Wit. Een wedstrijd waarin wij bij vlagen werden weggespeeld en ons geen raad wisten met het directe spel van Blauw Wit. Tijd om revanche te nemen.

De eerste 15 minuten waren voor Blauw Wit, erg offensief spelend en daar hadden wij toch enige moeite mee maar echte kansen leverde het niet op voor Blauw Wit behoudens een aantal schoten van buiten de zestien. Wij moesten het in het eerste deel vooral hebben van de omschakeling maar dit gebeurde niet nauwkeurig genoeg. Langzaamaan werden de verhoudingen gelijk getrokken en kregen wij meer grip op de wedstrijd, dit resulteerde in een aantal prima kansen voor onder andere Tara, Coco en Hannah maar de scherpte ontbrak, aan de andere kant was het Blauw Wit met een grote kans echter bracht Dyantha vlak voor de lijn redding, altijd fijn om een extra keeper te hebben die echter wel de bal keert zonder de handen te gebruiken. Het middenveld begon beter te staan waardoor Blauw Wit minder gebruik kon maken van het mannetje meer in die linie en dus kregen wij de overhand. Tara die het duidelijk moeilijk had tegen haar fysiek veel sterkere tegenstander kwam er toch een aantal maal fraai doorheen onder andere door combinaties met Laura en Coco. Blauw Wit had steeds meer moeite om iets te creëren mede door een erg goed spelende Evelien maar ook de andere verdedigers waren prima bezig. Vergeleken met vorig seizoen zijn er grote sprongen gemaakt en daar doe je het als trainer voor. Resultaat is mijns inziens van ondergeschikt belang ten opzichte van de individuele ontwikkeling en team ontwikkeling, winnen komt dan vanzelf wel. In de 37e minuut was daar het volgende wapenfeit van Tara, een prachtige actie waarbij zij 3 spelers wist te omspelen en het net liet bollen na een schuiver vanaf de rand 16. Gezien de ontwikkelingen gedurende de eerste helft was het ook een verdiende voorsprong.

In de tweede helft verwachtten wij een tot op het bot gemotiveerd Blauw Wit en dat was zeker waar. Blauw Wit wilde ons weer onder druk zetten maar in tegenstelling tot de eerste helft hadden zij hier veel moeite mee, het veld werd groot gehouden waardoor de Leeuwarders veel terrein moesten overbruggen en de keren die Blauw Wit eruit kwam stond de achterhoede uitstekend te verdedigen. In de 54e minuut viel de verdiende 2-0 na een afgeslagen corner volgde een schot van Marieke die nog van richting veranderd werd door Coco, de bal hobbelde tergend langzaam in het zijnet maar kon niet gekeerd worden. Hierop volgden nog enkele kansen voor Tara en Hannah na prima direct spel van de middenvelders maar helaas was de keepster van Blauw Wit een aantal maal een sta in de weg net als de laatste man van Blauw Wit. Blauw Wit trachtte de druk wat verder op te voeren en zag in de 77e minuut tot hun grote blijdschap de 2-1 tegen de touwen gaan. Een diepe bal van Blauw Wit viel tussen alles en iedereen in en de spits van Blauw Wit was de gelukkigste en reageerde het snelst en wist op deze manier de bal langs de aanstormende Barber te tikken. Nog geen 3 minuten later werd er een overtreding gemaakt op de doorgebroken spits van Blauw Wit, net wel of niet buiten de 16, het was voor mij onmogelijk om te zien, toeschouwers van Blauw Wit zeiden dat de overtreding inderdaad buiten de 16 werd gemaakt. Zo geschiedde, een vrije trap in de allerlaatste minuut. Onhoudbaar en dus de 2-2, tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd. De uitslag is een beetje zuur maar gezien het spel en de vooruitgang die is geboekt mogen wij ontzettend trots zijn op deze prestatie.

In oktober volgt de 3e bekerwedstrijd, bij winst op FVC zal de volgende ronde van het toernooi bereikt worden.