S.C. Stiens MO17-1 – Beetgum MO17-1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Beetgum MO17-1 op het programma, met slechts 11 speelsters moesten we vandaag de klus klaren.

Al snel was duidelijk wat het beeld van de wedstrijd zou zijn, het krachtsverschil was simpelweg veel en veel te groot. De eerste 10 minuten leverden ‘slechts’ 3 goals op van onze kant. De 1 en 2-0 kwamen beide op naam van Saskia en de 3-0 kwam op naam van Lois. Echter ging de storm wat liggen, als de weerstand te laag is dan wil iedereen graag voor zichzelf en wordt het rommelig en wordt er minder nauwkeurig gevoetbald en denken we er te makkelijk over. De kansjes waren er wel maar zoals gezegd, we dachten er te licht over. Pas rond het half uur kwam de 4-0 op het bord, Brecht bereikte Julia die van dichtbij de bal in het doel kon schuiven. Tot ieders verbazing wist Beetgum dan toch over de middenlijn te geraken en wisten ze zelfs te scoren. Door onoplettendheid en een bal die voor Beetgum gelukkig viel uit de kluts was daar de 4-1. Een paar minuten later was het Lonneke die goed druk bleef houden, de bal wist te veroveren en richting strafschopgebied van Beetgum ging. De bal werd goed breed gelegd op Saskia die op haar beurt de nog beter ervoor staande Rixt bereikte. De 5-1 stond op het bord en dit was tevens de ruststand ook al had deze nog net wat hoger kunnen zijn ware het niet dat de penalty op 6-1 werd gemist.

De tweede helft begon op dezelfde manier als dat er 30 minuten lang in de eerste helft werd gespeeld, het tempo was te laag waardoor Beetgum, ondanks toch een flink aantal kansen die ze tegen kregen, vrij simpel tegen leek te houden. Na 20 minuten in de 2e helft te hebben gespeeld (met een man minder) werd er dan alsnog even aangezet en dit leverde 4 goals op in een tijdsbestek van 5 minuten. Mare (2x), Rixt en Saskia tekenden respectievelijk voor de 6, 7, 8 en 9-1. Lois stuitte nog op de paal en het slotakkoord was voor Saskia (2x) en voor Lois waardoor de eindstand kwam op 12-1.

Een prima uitslag die nog vele malen hoger had kunnen uitvallen als we het goede spel van om en nabij de 20 minuten in totaal vol hadden weten te houden.