S.C. Stiens MO17-1D – Be Quick Dokkum MO17-2 1-3

In twee eerdere ontmoetingen viel er niets te halen voor Be Quick en vandaag zou dat niet anders moeten zijn. Helaas loopt het na de winterstop niet en dat kost punten. In twee wedstrijden tijd van terechte koploper die weinig goals tegen krijgt naar middenmotor.

De eerste de beste kans voor Be Quick was gelijk raak en ook de tweede ging erin. Gevaarlijk in de omschakeling met een drietal snelle aanvallers. Op slag van rust werd nog de 1-2 gemaakt maar alles wees erop dat wij vandaag niet zouden gaan winnen. Gaat het moeilijk dan moeten alle kansen erin vliegen anders krijg je de deksel op de neus en in de tweede helft overheerste frustratie en een vorm van verslagenheid, kansen werden niet gecreëerd en het was iedereen voor zichzelf. De 1-3 voor Be Quick viel dan ook na een mooie actie van de linksvoor die vervolgens van dichtbij raak mocht schieten.

Een smalle kern en altijd afhankelijk zijn van andere teams is niet prettig maar dat mag geen excuus zijn voor de resultaten na de winterstop. Voetballen doe je met elkaar en voor elkaar en wijzen naar individuen is dan ook een zwaktebod. Ook als er eens een fout of een blunder wordt gemaakt ben je er voor elkaar. Zoals wij voor elkaar door het vuur gingen voor de winterstop zo zou het nu ook moeten zijn, dit kan toch niet zomaar verdwenen zijn?

Door het gelijke spel van Franeker bij SWZ is er nog een kleine kans op het kampioenschap maar dit betekent wel dat er samen geknokt moet worden en dat we weer voor elkaar door het vuur moeten gaan. Volgende week de kans om dit te laten zien uit tegen Balk.