S.C.Stiens MO17-1 – Balk MO17-1d

Na de toch ietwat teleurstellende wedstrijd van vorige week tegen Be Quick, moest vandaag de rug gerecht worden tegen Balk, een team dat toch wel een stukje hoger aangeschreven staat dan Be Quick.
De wedstrijd begon voortvarend met gelijk al een grote kans van onze kant maar de poging was helaas niet goed genoeg om tot doelpunt gepromoveerd te worden. In tegenstelling tot vorige week werd er nu wel samen gevoetbald en was het voor elkaar en met elkaar maar na 4 minuten kwamen we toch van een koude kermis thuis. Een lange bal van Balk achteruit werd verkeerd ingeschat door ons en vanaf de middenlijn kon de speelster van Balk zo op Ramona aflopen, in eerste instantie werd er nog redding gebracht maar de rebound was helaas wel tegen de touwen. 0-1 en dat al na 4 minuten, dat is toch een tikje. Niets bleek minder waar, de druk werd opgevoerd en Balk kon niet meer van eigen helft komen maar tot nog toe stond de verdediging van Balk als een huis. Kansjes dienden zich aan, Lonneke net naast van dichtbij, Emma ook net naast van dichtbij en nogmaals Lonneke van dichtbij. Eens zou de goal toch moeten vallen? In de 28e minuut was daar eindelijk loon na werken. Na wederom goed druk zetten wist Saskia de bal te onderscheppen en met een droge knal was daar de 1-1. De 2-1 en 3-1 vielen kort daarna, tweemaal was het Brecht die na goed werk van Sanne en Julia met tweemaal een droge knal het net wist te vinden. 3-1 en meer dan verdiend al had de score nog hoger kunnen uitvallen voor rust en dan zou de wedstrijd definitief gespeeld zijn.
De tweede helft kende een ander beeld, de thee was bij ons blijkbaar in de benen gaan zitten en het spel van vorige week leek terug te komen maar ook Balk was beter gaan spelen in de tweede helft. Het spel ging in de tweede helft meer op en neer en Balk had meer in de melk te brokkelen en dit leverde hun ook meerdere kansen op. Vooral in de omschakeling moesten wij vandaag onze meerdere erkennen in Balk, waar de eerste helft er vroeg druk werd gezet, leek de pijp in de tweede helft leeg te zijn en dan helpt het natuurlijk ook niet mee dat er een aantal ziek waren of andere pijntjes hadden maar dat mag uiteraard geen excuus zijn. In de 51e minuut was daar de eerste grote kans van Balk maar deze bal belandde net naast, kort daarop mocht Brecht wederom aanleggen maar ditmaal wist de keeper zich raad met het schot. Lonneke was er kort daarop nog dichtbij maar ook ditmaal geen doelpunt. De laatste 20 minuten gaf Balk vol gas en liepen wij een beetje op ons tandvlees, de uitbraken van Balk bleven levensgevaarlijk en tot twee maal toe bracht Ramona knap redding. De derde keer was het echter raak, met een flitsende counter en een prachtige lob maakte Balk de 3-2. Met nog 10 minuten te gaan en met Sanne die ook nog uitviel zou het een pittige klus worden. Nog even alles op alles zetten, even elkaar oppeppen en nog 10 minuten werken. Daar was het eindsignaal, de laatste 10 minuten wist zowel Balk als wij geen kansen meer te creëren.
Na een uitstekende eerste helft hebben wij het onszelf weer veel te moeilijk gemaakt maar ook Balk verdient zeker complimenten. Blijven wij zo spelen als de eerste helft dan hoeven wij voor niemand bang te zijn.
Volgende week op bezoek bij medekoploper Hardegarijp.