S.C. Stiens JO19-1 moeizaam langs de Leeuwarder Zwaluwen JO19-1

Onder prima omstandigheden begon JO19-1 aan de één na laatste klus voor de kampioenswedstrijd van 1 april a.s. tegen een ploeg die al zeker was van de nacompetitie.

De laatste weken ging het wel erg gemakkelijk en dan gaat dat toch meespelen in de hoofden van de spelers en dit was het eerste half uur dan ook terug te zien in het spel. De enige intentie die onze tegenstander had was zolang mogelijk de nul houden en proberen via een counter een goal te maken en dit ging ze goed af.

Onze beide vleugelverdedigers kregen weinig ruimte om op te komen en zo moesten Teun en Maarten steeds door de midden opbouwen om zo de vrije man proberen te vinden. Maar dit lukte niet echt omdat er te weinig beweging was en omdat de passes van achteruit vaak niet goed waren. Omdat ook de scherpte bij een aantal mensen ontbrak hadden we het moeilijk met een fanatiek verdedigend Zwaluwen.

Dat onze tegenstander er een paar keer gevaarlijk uitkwam had een waarschuwing moeten zijn maar pas na de 0-1 achterstand, na een half uur spelen deed de ploeg beseffen dat er wat moest gebeuren. De 0-1 kwam overigens uit een penalty nadat Teun bij een sliding al of niet de bal zou hebben gespeeld. Aan de hand van Stefan de Vries, de beste man aan de kant van Stiens werd de doelman van Zwaluwen onder vuur genomen, die eerst niet mocht klagen toen hij Timo omver liep en de bal niet op de stip zag belanden en even later de bal via Jelle op de lat uiteen zag spatten.

De 1-1 viel uiteindelijk wel en kwam op naam van Stefan die alleen  voor de keeper niet faalde en de bal na een lange rush hard in de hoek schoot. Ook Arjen kreeg nog een mooie kans maar alleen voor de keeper ging zijn schot net naast.

Na de pauze kwam S.C. Stiens fel uit de startblokken en was het wederom Stefan die Stiens met een hard schot op voorsprong schoot. Daarna hadden Timo, alleen voor de keeper, Arjen alleen voor de keeper en Danny, bal op de paal de wedstrijd definitief moeten beslissen maar helaas gebeurde dit niet. Omdat Zwaluwen bleef volharden in verdedigen was het oppassen geblazen voor de counter en bleef onze tegenstander loeren op een foutje aan onze kant. En dat foutje kwam er ook maar gelukkig redde Dennis bekwaam in een 1 tegen 1 situatie en liet zien enorm gegroeid te zijn t.o.v. vorig jaar.

Na een zeer matige eerste helft en een veel betere tweede helft bleven de punten terecht in Stiens. Zaterdag moet het dan gebeuren, bij winst tegen Berlikum is het kampioenschap daar en zal S.C. Stiens voor het eerst in de hoofdklasse gaan spelen. Mocht het zaterdag niet lukken dan zijn er nog drie wedstrijden om dit alsnog te realiseren.

Uiteraard rekenen we zaterdag op de steun van veel publiek, graag tot dan.