S.C. Stiens JO17-2 – Zeerobben JO17-3 5-0

Afgelopen zaterdag mocht de JO17-2 voor de tweede maal op rij thuis aantreden. Dit maal was de tegenstander Zeerobben JO17-3. Een wedstrijd die gewonnen moet wonnen als je kijkt naar de stand. Zeerobben dat op de 7de plaats staat met slechts 3 punten. Maar laten die 3 punten net verdiend zijn tegen Stiens. Dus de ploeg was uit op eer herstel en de 4de competitie overwinning op rij.

Onder ideale weersomstandigheden en een iets minderde veldconditie ging de wedstrijd van start. En vanaf minuut 1 was het duidelijk wie er de baas was op het veld. En zodoende kwam S.C. Stiens al na 3 minuten op voorsprong. Het was Edwin Fekkes die met een afstand schot de niet vrij uitgaande doelman passeerde.
Na de 1-0 bleef Stiens aanzetten en met de zeer aanvallend ingestelde backs Leon Overeinder en Devin Witteveen werden er regelmatig grootte kansen gecreëerd. Maar net als vorige week ontbrak de scherpte in het 16 meter gebied.
Tot in de 29ste minuut JO15-1 speler Erik Römer door brak op de linker flank en sportcomplex It Gryn opnieuw deed ontploffen. Met een bekeken schuiver plaatse hij de bal in de verre hoek en zette de score op 2-0.
Na deze goal nam de druk vanaf de kant van Stiens af en kreeg Zeerobben de ruimte op wat te proberen. Maar verder dan een corner en twee schoten voor langs kwamen ze niet. En na precies 40 minuten floot de scheidsrechter voor de rust

Na de thee was de 100% scherpte weer terug in het elftal van Stiens en werd er na 6 minuten ook weer gescoord. Na twee iets mindere corners was het na drie keer scheepsrecht en tikte Jurre Kooren bij de eerste paal raak.
Vanaf dat moment was het prijs schieten begonnen maar veel prijzen vielen er niet. Na grootte kansen van Melvin, Devin, Quinten en Leon was er dan 10 minuten voor tijd weer wat te juichen. Na een goede actie van Edwin was het Melvin Draaisma die voor zijn man kwam en de 4-0 binnen tikte. En 4 minuten later was het opnieuw Melvin die voor de 5-0 zorgde en zodoende zijn tweede van de dag maakte.
Die zelfde Melvin had als penalty specialist ook voor zijn 3de van de dag kunnen gaan. Helaas voor hem en het team wou de prima fluitende leidsman in de 78ste minuut geen strafschop toekennen aan Stiens nadat Melvin binnen de 16 meter hard door een Zeerobben speler op de knie werd geraakt.
Door deze mooie 5-0 overwinning stijgen de heren naar de 3de plek in de competitie op 4 punten achterstand van de koploper.

Volgende week staat er wederom een thuis wedstrijd op het programma. Dan word om 12:30 uur koploper FVC ontvangen op het altijd sfeervolle sportcomplex van S.C. Stiens.

NATUURLIJK BENT U ERBIJ OM DE MANNEN RICHTING DE TITEL TE SCHREEUWEN.