S.C. Stiens JO17-2 – Oosterlittens JO17-1

Een afgelaste wedstijd op zaterdag is nooit leuk. Maar toch zit er naar mijn mening een voordeel aan. Want het is toch heerlijk om op een door de week op een prachtige lente avond een lekker potje te voetballen. Dit was donderdag 18 mei ook het geval voor S.C. Stiens JO17-2.
Op deze avond stond de nummer 3 van de ranglijst V.V. Oosterlittens op het programma. De uitwedstrijd bij Oosterlittens leverde een zwaar bevochten en misschien iets wat onterechte 0-1 overwinning op voor de mannen van Rick en Ype.
Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden!

Toen de arbiter voor het begin van de wedstrijd floot was het spelbeeld hetzelfde als de heenwedstrijd. Stiens dat sterk begon en Oosterlittens dat inzakt. Dit leverde dan ook in de eerste paar minuten wat spelden prikjes van Stiens op.
Na 7 minuten kwam de eerste serieuze kans voor Stiens. Het was gelegenheid aanvoerder Edwin Fekkes die een lange bal bij Melvin Draaisma in de voeten afleverde. Melvin gaf op zijn beurt een prachtige steekbal op Alwin Vijver die beheerst de keeper omspeelt en de bal keurig het net liet trillen 1-0!
Waar Stiens de fysiek sterkere spelers van de tegenpartij steeds versloeg op het middenveld was het Oosterlittens dat ligt geïrriteerd raakte en steeds meer kleine overtredingen begon te maken.
Toen er na 16 minuten wederom een overtreding gemaakt werd rond de middenlijn stond Leon Overeinder op die een mooie bal richting de 16 meter van de tegen partij gaf. Deze bal werd door gekopt in de drukte en zo kwam Melvin Draaisma 1 op 1 met de vijandelijke doelman. Uiterst koel schoof Melvin de bal de verre hoek in 2-0!
Vrij snel naar de aftrap kwam er nog een reuze kans voor Stiens. Ditmaal was het weer Alwin Vijver die een hoge bal goed controleerde op de punt van het vijf-meter gebied. Echter had hij niet genoeg vertrouwen in zijn linkervoet waardoor hij met de rechterbuitenkant afdrukte. Hierdoor miste het schot kracht en kon de keeper van Oosterlittens redden.

Dit was het moment dat het spelbeeld draaide. Oosterlittens begon druk te geven en Stiens zakte in.
Dit leverde ook gelijk mogelijkheden op voor de gasten maar de eerste echt grootte kans kwam pas 10 minuten voor de rust. Het was de linksvoor die vrij simpel langs 2 man dribbelde en uit een (te) moeilijke hoek de aansluitingstreffer probeerde te maken. Maar natuurlijk stond de uiterst betrouwbare sluitpost van Stiens Rendert Jan Veltman op de juiste plek om redding te brengen.
Ook de laatste minuten voor de thee pauze drong Oosterlittens aan maar verder dan twee afstandsschoten kwam de ploeg niet.
Hierdoor ging Stiens met een luxe 2-0 voorsprong de rust in al wist de leiding dat er wat moest veranderen om het heft weer in handen te krijgen.

Na de rust ging de storm van Oosterlittens wat liggen maar helaas kon  Stiens ook niet echt gas geven.
Na 9 minuten rustig ballen kwam er weer een mogelijkheid voor de bezoekende ploeg. Waar de spits redelijk vrij werd ingespeeld en Edwin Fekkes voorbij ging kwam hij het uitgestoken been van Devin Witteveen tegen en ging de Stienser grasmat van dichtbij bekijken. Een terechte stafschop. Toch raakte Stiens niet in paniek want wij hebben penalty killer Rendert Jan op goal. Waar 4 van de 5 eerdere penalty’s tegen werden gemist was het ditmaal de speler van Oosterlittens die de bal vol overtuiging de bal op de lat ramde. Maar een bal op de lat levert ook een rebound op en tot grootte opluchting viel ook de rebound die over Rendert Jan werd gestift op de lat.
Voordeel van dit alles het staat nog 2-0 het nadeel Oosterlittens gelooft er weer in.
Waar het spelbeeld weer hetzelfde was als net voor de rust Oosterlittens die bijna alle duels wint maar weinig creëert. Hierdoor was de volgende echte kans voor Stiens. Uit een bijna perfect counter kon Melvin weer de bal de verre hoek in plaatsen. Helaas kreeg hij net op het moment van schieten een zetje waardoor de bal voorlangs ging.
4 minuten voor tijd dacht Stiens op 3-0 te komen het was Melvin die de keeper voorbij speelde maar uit een lastige hoek en grote afstand de paal raken en ook in de rebound was het niet raak. Alwin geeft voor maar Melvin mist op een klein haartje de bal.
Uit de omschakeling kwam Oosterlittens ook in scoringspositie en zei passeerde de vijandelijke doelman wel 2-1!
Word het dan nog spannend???
Het antwoord is ja. Want in de aller laatste minuut van de blessuretijd komen de gasten weer door.
Waar de voorzet in eerste instantie te hoog was kwam de bal vanaf de andere kant wel voor. De spits van Oosterlittens ontvangt de bal helemaal vrij binnen de vijf meter. Maar tot de groots mogelijke opluchting bij alle Stiensers wou deze jonge man het te mooi doen door de bal met de hak richting de goal de brengen. Hierdoor was er geen precisie en kon Rendert Jan de bal vangen.
Wat de eindstand op 2-1 hield.
Wederom een zwaar bevochten overwinning.
Tot slot wil ik de gastspelers van C2 Danny Visser en Owen Groenewoud bedanken.
Ook wil ik Oosterlittens bedanken voor twee leuke spannende en zeer sportieve wedstrijden dit seizoen!