S.C. Stiens JO17-2 – MKV’29 JO17-2

Afgelopen zaterdag was het weer een mooie dag op het sportcomplex van S.C. Stiens. Met onder andere de laatste wedstrijd van het eerste en een gezellig feestje met live muziek in de kantine.
Maar waar het echt omdraaide deze dag was natuurlijk de laatste wedstrijd voor de winterstop van de JO17-2 het vlaggenschip van onze prachtige club.
Na dat er twee weken geleden op werkelijk fantastische wijze met 0-1 werd gewonnen van Oosterlittens hadden de mannen deze week de taak het op papier lastige MKV te verslaan. Met het zeer verassende 1-3-4-3 systeem gingen de heren van Rick Landstra en Ype Fekkes de wei in. Nadat de kapotte doelnetten waren gerepareerd kon de wedstrijd met iets vertraging beginnen.
De scheidsrechter floot voor de start van de wedstrijd was het al 1-0. Een steekbal van Edwin Fekkes op Melvin Draaisma die de bal terug legt en Leon Overeinder die hem hard en hoog de touwen. Voor iedereen een mooie opsteker behalve voor mama Overeinder die net een minuut te laat kwam om zoon lief te zien scoren.
En een goede 5 minuten later was het weer raak. Een passje van Ilias Mahamud op Melvin Draaisma die goed naar binnen komt en met zijn linker been de bal heel beheerst in de hoek schuift.  2-0 na 7 minuten! Een droom start! En de eerste supporters begonnen al 10 10 10 te roepen.
De kansen bleven komen alleen de stand bleef op 2-0 toen MKV met een geheim wapen kwam. Een dame?! De puberale heren van Stiens waren even afgeleid en de hormonen speelde even op. Hierdoor kon MKV een paar grote kansen creëren maar door de ontbrekende scherpte in de afronding en goed keeperswerk van Rendert Jan Veltman bleef de stand zoals deze was.
Tot de 30ste minuut toen na een mooi combinatie spel op het middenveld en een perfecte steekbal de hoek in op Hessel Bleeker. Die zonder na te denken de bal in een keer voor slingerde met zijn mindere linkervoet op Alwin Vijver die ook met zijn mindere voet voor de 3-0 tekende. Een perfecte aanval dus!
Na de 3-0 was het gebeurt en dat voelde Stiens want op een paar spelden prikjes na kwamen ze niet meer.

Na de rust kwam MKV erg vel uit de kleedkamer. Iets waar bij Stiens geen rekening mee gehouden werd. In de eerste 10 minuten na 3 rust werd er drie maal een speler oog in oog met Rendert Jan maar deze liet weer zien waarom hij bijna wekelijks een van de betere spelers is. En per gemiste kans nam het vertrouwen van MKV op minimaal een punt af en toen Melvin vanaf randje 16 de bal vlak langs de kruising schoot was het klaar met de bezoekers uit Leeuwarden.
Met nog een goede 15 minuten op de klop kregen de geweldig spelende Kay Huizinga en Melvin Draaisma een zeer verdiende publiekswissel.
En toen MKV 10 minuten voor tijd op 25 meter van de goal een overtreding maakte mocht Melle Dam een poging wagen om ook zijn doelpuntje mee te pikken. Na dat zijn vrije trap onderweg naar de goal werd aangeraakt belande de bal op de paal om vervolgens terug te komen tegen het hoofd van de doelman die zich van geen kwaad bewust was en de stand op 4-0 zette.
En na dat Jochem van der Schaaf de paal raakte ontstonden er bij MKV frustraties en die uitte een van de spelers iets te vel op de assistent scheidsrechter van Stiens waar hij een gele kaart voor kregen. Ook met deze beslissing was hij het niet eens en liet dat de scheidsrechter weten. Die het geen enkel probleem om de gele kaart nog eens om hoog te houden. Alleen dit keer was het in combinatie met de rode.
Zo kon Stiens in de laatste 3 minuten ook nog met een man meer kon spelen. En dit overtal werd in de blessuretijd keurig uitgespeeld. Na een perfect uitgemeten voorzet van Devin Witteveen wist Jochem van de Schaaf dit keer wel het net raken.
En niet veel later dacht Stiens op 6-0 te komen toen Alwin Vijver doorgebroken op zijn 2de van de wedstrijd af. Tot dat hij onderweg de keeper van MKV tegen kwam die hem vol torpedeerde. Voor de arbiter van dienst geen reden om te fluiten voor een overtreding en een eventuele kaart maar voor het einde van de wedstrijd.
Mannen gefeliciteerd met deze prachtige overwinning en geniet lekker van de winterstop!!!!