S.C. Stiens JO17-2 – FVC JO17-2

Het is zaterdagochtend 18 maart 2017 en de spanning komt al ligt op bij de selectie, staf en supporters van S.C. Stiens JO17-2. Want niemand minder dan koploper FVC komt op bezoek naar Stiens. Een lastig karwei dus, de uitwedstrijd werd helaas met 3-1 verloren maar nu is Stiens wel de ploeg in vorm. Sinds 19 november vorig jaar werd er immers niet meer verloren. Kortom er is kans!!

Vanaf seconde één was het duidelijk wat Stiens wou. Oorlog maken waarschijnlijk de enige manier om deze goed voetballende ploeg te kunnen verslaan. Deze manier van spelen was ook gelijk zeer effectief en betaalde zich al snel uit in een paar grote mogelijkheden voor de thuis ploeg. Want het was na 4 minuten spits Alwin Vijver die oog in oog verscheen met de doelman van FVC. Die laatste trok aan het langste eind met een goede redding. Maar met name op het middenveld won Stiens elk duel en 5 minuten later leverde dit de volgende één op één mogelijk op. Dit maal was het Alwin’s collega spits Melvin Draaisma die voor de keeper verscheen. Helaas kon hij de score ook niet aanpassen want het was wederom de Doelman die redding bracht. Nu zou je zeggen dat FVC opgescherpt is maar niks bleek minder waar want het wou gewoon niet. Dit tot grootte irritatie van de achterhoede en het was ook al na 15 minuten dat de Coach van FVC zijn aanvoerder en laatste man in bescherming nam en de eerste wissel van de wedstrijd toepaste. Ondanks de power en wilskracht waar Stiens mee speelde leverde dit geen echte mogelijkheden op. In tegendeel het was na 18 minuten FVC met een dot van een kans. Nadat de spits Stiens doelman Rendert Jan Veltman verschalkte was het Melle Dam die de bal vlak voor de lijn toch nog net tot corner wist te verwerken. Maar bij Stiens was dit geen reden tot paniek sterker nog na 22 minuten spelen was het een steekballetje van Hotze de Witte op Edwin Fekkes die zeer beheerst de bal langs de keeper schoof en de JO17-2 op een zeer terechte 1-0 voorsprong zette. Hierdoor kwam er nog meer irritatie bij de uitploeg wat resulteerde tot een paar bikkel harde tackles over en weer op het middenveld. Nee we kunnen niet zeggen dat de scheidsrechter van dienst deze middag een rustig dagje had. Waar de thuisploeg de laatste wedstrijden moeite had met scoren was deze dag het creëren van kans erg moeilijk. Want na de 1-0 waren er slechts drie spelden prikjes van afstand van Edwin Fekkes maar net als bij Stiens stond ook aan de andere kant van het veld de laatste linie erg sterkt. Na 37 minuten spelen was er weer eens een moment van opleving. Want waar Stiens al erg blij was met een voorsprong bij de rust en even de scherpte miste brak FVC uit. Echter had doelman Rendert Jan nog geen zin in een bakje thee en stopte zowel de eerste als de tweede en liggend op de grond ook nog de derde inzet van FVC en zo de 1-0 ruststand veiligstelde.
Op dit moment heb je bij Cambuur het gouden koppel v/d Streek, Lilipaly. Zo heb ook bij Stiens z’n koppel namelijk Fekkes, de Witte. Want het waren in de 43ste minuut opnieuw deze twee mannen die Stiens lieten juichen. Dit keer was het Edwin met de pass de diepte in op Hotze die zijn snelheid goed gebruikte en de keeper verschalkte en de stand op 2-0 zette. Echter was de vreugde maar van korte duur want slechts 3 minuten later was het FVC dat door kwam over de rechterkant en na een goede aanval het net wist te vinden en FVC ook op het scorebord zette: 2-1. Ondanks de tegenslag bleef S.C. Stiens stug doorgaan met het vechten voor de overwinning en wist in de 59ste minuut was het verschil bijna weer twee. Na een mooie strakke corner hoefde Ilias Mahamud alleen nog zijn hoofd tegen de bal te zetten. Dit deed hij perfect helaas voor hem heeft elk team een keeper die met een katachtige reflex de bal onder de lat weg tikte. Drie minuten later was het wederom Stiens met een goede aanval die helaas tot niets leidde en FVC de mogelijkheid gaf te counteren. En ik moet zeggen dat deden ze voortreffelijk want binnen de kortste keren waren zij bij het Stienser goal en trokken 18 minuten voor tijd de stand gelijk.

Mede door deze tegenslag en 62 minuten volle bak spelen op een ontzettend zwaar veld kwam de vermoeidheid om de hoek kijken. Waardoor FVC meer en meer de bovenliggende ploeg werd. Maar gelukkig stond de vijf man sterke verdediging van Stiens over eind. Maar echt kansen werden er niet meer gecreëerd door de thuisploeg. En toen na 68 minuten Ilias die bijna de marathon heeft gelopen vanwege vermoeidheid eraf moest was even de balans weg op het middenveld.

Gelukkig wist FVC hier niet echt gebruik van te maken en heeft Stiens een geweldige keeper en werd er niet gescoord. Inmiddels in blessuretijd aanbeland kreeg S.C. Stiens nog eenmaal de kans op de winnende goal. Helaas ging de bal in de kluts net voorlangs de goal. En zo kwam er na 83 minuten speeltijd kwam er een einde aan dit ware spektakelstuk. Vanaf deze plek wil ik alle spelers, supporters en het arbitrale trio bedanken voor deze wereld pot.

Aankomend weekend zijn de toppers van S.C. Stiens JO17-2 vrij waardoor er pas weer op zaterdag 1 april (kikker in je bil) word gespeeld.

Dit zal de uitwedstrijd tegen Blauw Wit zijn. Natuurlijk hopen we op veel supporters want away days are the best days!