S.C. Stiens JO17-2 – Blauw Wit JO17-5

Voor de meeste ploegen was het afgelopen zaterdag een vrije dag of een knock-out wedstrijd in de beker. Dit was niet het geval voor de steren ploeg S.C. Stiens JO17-2.
Voor hen stond er nog een wedstrijd voor de poule fase van de beker. Helaas konden de vedettes niet meer door naar de volgende ronde. Dit in tegenstelling voor de tegenstander Blauw Wit JO17-5. Die gebrand waren op het behalen van de volgende ronde.

Om precies 12:30 wou de scheidsrechter van dienst Hans de Vries fluiten voor de start van de wedstrijd. Dit werd even een paar minuten later aangezien Stiens speler Jurre Kooren nog even een zenuw plasje moest doen.

Net als de laatste wedstrijd kwamen de jongens van Stiens als een raket uit de start blokken. Het was Jurre Kooren (bij wie het plasje zeker goed heeft gedaan) die zijn directe tegenstander uit speelde en met een prachtige steekpass Melvin Draaisma één op één met de keeper zette. Hij passerde op een koelbloedige wijze (waarop Bilal Basacikoglu van Feyenoord jaloers op zou zijn) de keeper. En zette het scorebord na een kleine 3 minuten spelen op 1-0 in het voordeel van Stiens.

Gelijk na de aftrap gingen de mannen van Stiens door met druk zetten waar de tegenstander erg veel moeite mee had.
Na 6 minuten diende zich opnieuw een grote mogelijkheid voor Stiens. Na een prachtige aanval over meerdere schijven werd opnieuw een poging op een doelpunt gedaan. Tot opluchting van Blauw Wit stond er een prima keeper op goal die dit schot tot een corner verwerkte.
Dit was de Leon Overeinder de eerste keer was dat hij vanuit de hoek de bal voor het doel kon trappen. Met de corner had de luchtmacht van Blauw Wit erg veel moeite en de bal belande dan ook op randje 16 bij Menno Draaistra die niet twijfelde en de bal net over schoot.
Zijn toekijkende vader had hier wel wat commentaar op. Volgens hem schiet hij dit soort ballen op de playstation wel binnen.

Na een kleine 10 minuten werd Blauw Wit voor het eerst gevaarlijk. De ploeg mocht 35 meter van de goal een vrije trap nemen. Deze bal werd keurig in gebracht. Maar doelman Rendert Jan Veltman kon de daarop volgende kopbal rustig naast laten gaan. Na deze situatie werd Blauw Wit sterker maar echte kansen creëerde ze niet. Maar Stiens kwam er ook niet echt uit. Tot de 25 minuut toen Ilias die terug is van een sleutelbeen breuk oog in oog met de keeper kwam. Je kon zien dat hij wedstrijd ritme miste want de keeper kon zijn bal keren. Na deze kans gebeurde er eigenlijk vrij weinig. Voor de neutrale kijkers was dit daarom ook niet de meest leuke wedstrijd om te kijken.

In de rust waren de spelers en de technische staf van Stiens er eigenlijk wel van overtuigd dat de 3 punten op het sportcomplex van Stiens zouden blijven. Dit veranderde echter anderhalve minuut na rust. Ter wel de achterhoede van Stiens nog met het hoofd bij de ongelofelijk lekkere limonade uit de rust zat. Lag de bal al in het netje. De spits van Blauw Wit kwam namelijk als een spook achter de laatste linie van Stiens en stiftte ijzig koud de 1-1 over Rendert Jan binnen.
Ondanks dat de 1-1 nu op het scorebord stond was er nog geen reden voor paniek volgens de trainer. Dit veranderde echter nog geen 2 minuten later toen Blauw Wit eigenlijk een ongevaarlijk schot loste maar doordat dit schot door een Stiens verdediger werd aangeraakt verdween deze in de verre hoek en stond de stand op
1-2.

En hierna ging de storm loop van Blauw Wit niet liggen en 5 minuten later stond de spits weer ineens helemaal vrij voor Rendert Jan die op weergaloze wijze de bal uit het doel wist te houden en zo Stiens in de wedstijd wist te houden.
Dit was voor trainer Rick Landstra reden om in de achterhoede een aantal omzettingen te doen die ook goed werkten.

Want zo wist Stiens de wedstrijd dood te spelen. Er brak nu een ongelooflijk slaap verwekende periode aan die een goede 20 minuten duurde. Want pas in de 72ste minuut kwam de volgende kans pas. Na een mooie actie van Leon over de rechter flank gaf hij de bal aan Jurre die de keeper weer testte. Maar bij een test bleef het ook.

Vanaf dit moment nam Stiens ook risico’s. Zo werd verdediger Kay Huizinga in de spits gezet en ging Stiens verder in een 1-3-3-4 opstelling. Dit leek weinig nut te hebben tot 21 seconde voor tijd toen Stiens een vrije trap rond de middenlijn kreeg van de uitstekend fluitende scheidsrechter. De vrije trap werd razend snel genomen door Melle Dam. Hierdoor stond de achterhoede van Blauw Wit nog niet in positie en kwam Kay oog in oog met de doelman van Blauw Wit te staan. En gaf zoals een goede aanvoerder dat doet het juiste voorbeeld. En ramde de bal vanaf 9 meter ongelofelijk hard de 2-2 de kruising in.

Het was dus ook gelijk afgelopen en met 2-2 was er ook een zeer terechte uitslag.

Tot slot willen wij van S.C. Stiens JO17-2 Wykels Hallum en S.F. Deinum feliciteren met het behalen van de volgende beker ronde.