S.C Stiens JO17-1 – Hardegarijp JO17-1

Na de wisselvallige bekerwedstrijden en drie gewonnen competitiewedstrijden wachtte vandaag de koploper (op doelsaldo) uit Hardegarijp. Een echte topper tussen de nummers 1 en 2 uit de 1ste klasse 04. In de genoemde bekerwedstrijden was Hardegarijp ook één ‘van de tegenstanders en konden we toen de 2-0 voorsprong niet vasthouden. Een gelijkspel was uiteindelijk de eindstand. Genoeg reden om vandaag te zorgen dat de drie punten wel in Stiens bleven en JO17-1 zich daarmee koploper mocht noemen.
In de aanloop naar de wedstrijd bleken 5 selectiespelers niet wedstrijd fit: Jarno (knie), Karst (sleutelbeen), Haye (knie), Melle (hamstring) en Erik (griep) werden vervangen door Mees, Bart en Luca vd Z.
De start van de wedstrijd was rommelig. Misschien was het ook even wennen met de aangepaste opstelling maar het middenveld, wat anders dominant aanwezig is, kwam niet in het spel voor. Hardegarijp zocht de lange bal en probeerde vroeg vast te zetten. Na een kwartier voetballen herpakte SC Stiens zich en trok de wedstrijd naar zich toe. In de 25ste minuut opende Hendrik de score. Na een prima pass van Warner omspeelde hij simpel de keeper en zette de 1-0 op het scorebord. De rest van de eerste helft waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd.

In de rust werd nogmaals benadruk het middenveld beter te benutten en de organisatie in de achterhoede vast te houden.
De boodschap was blijkbaar goed aangekomen want S.C. Stiens trok het spel helemaal naar zich toe. Toen Hendrik zijn direct tegenstander passeerde in het strafschopgebied trok deze aan de noodrem: penalty. Hendrik zelf klaarde de klus 2-0. Dit bleek voor Hardegarijp de spreekwoordelijke nekslag. Toen ook nog de keeper van Hardegarijp blunderde op een houdbaar schot van Hessel en zo 3-0 op het scorebord zette, was de wedstrijd gelopen.
Het voetbal bleef verzorgd, de combinaties liepen vlot waardoor Warner nog twee keer het net wist te vinden; een keer op aangeven van Edwin en na een kap-draai-passeer actie van Hendrik.
Een dik verdiende 5-0 eindstand met als toetje de koppositie in de competitie.
Geweldig dat Mees, Bart en Luca als gastspelers het team wilden ondersteunen. Als wederdienst heeft JO17-1 vandaag ook een spelersbijdrage gedaan bij de JO17-2 en JO17-3. Hieruit blijkt maar weer dat we niet zonder elkaar kunnen. Wie weet waar dat allemaal toe gaat leiden dit seizoen?