S.C. Stiens JO11-2 pakt 8e overwinning op rij!

Zaterdag 12 november, het team maakt zich op voor een vroege uitstap naar Franeker. De nachtvorst had een witte deken gelegd over de velden. Bij aankomst werden de voetbalvelden geïnspecteerd door de leiding van S.C. Stiens. Sportclub Franeker, die tot nader onderzoek van zwarte korrels, de kunstgrasvelden had gesloten, ontving haar gasten op een oefenveldje. Door de witte vorst deken, waren lijnen niet te zien. De leiding van S.C. Stiens trok lijnen met hun schoenen, maar waren alles behalve recht. Het mocht de pret niet drukken……
Om 8:45 uur werd aan de wedstrijd begonnen. Onze jongens waren er van bewust gemaakt dat alleen bij winst er nog kans was op een mogelijk kampioenschap. Berlikum die net als ons ook 21 uit 7 had, zou ook vandaag winnen. Met een temperatuur van -2 en kwamen onze jongens maar traag op gang.
S.C. Stiens JO11-2 heeft een zeer betrouwbare verdediging staan. Samen met onze keeper Joran Keizer hielden Bauke Janse, Tycho Kuijer en Niek Finnema al 7 wedstrijden op rij de deur dicht. Een klasse die zich vertaald in slechts 3 doelpunten tegen. Joël van der Velden, Kamaal Ibrahim, en Lars Kloosterman vormen gezamenlijk het middenveld en spelen de beide spitsen aan. Jayden Dijkstra en Iman Pad zijn dikwijls de afmakers. Dat afmaken soms lastig is, bleek wederom deze wedstrijd. Tijdens de eerste helft waren er voldoende kansen, maar op één of andere manier wilde de bal maar niet tussen de palen. Het bleef dan ook lang 0-0, een stand waar de leiding nog niet gerust op was. Ook SC Franeker had de beschikking over een leuk team en voetbalde met de punt naar voren. Zo waren er ook diverse doorbraken en moest onze verdediging keer op keer in actie komen. Joran die als vanouds weer geconcentreerd tussen de palen stond, maakte diverse reddingen met mooie snoekduiken. Ver in de eerste helft werd een speler van ons in de zestien van achteren onderuit geschoffeld. Dit leverde een penalty op. Moet zeggen dat de schrijver van dit stukje even zijn ogen sloot. Ook onze jongens zien wel eens het Nederlands Elftal op TV. En we weten allemaal dat penalty’s niet onze sterkste kant is. Jayden nam de bal en was op zoek naar de stip. Nooit gevonden trouwens…… Na een korte aanloop, werd het schot gelost. De bal verdween naast het doel. Wederom voor ons team een streepje achter “gemiste kansen”.
Na 25 minuten werd de wedstrijd onderbroken voor een rustperiode. De jongens konden zich even opwarmen in de warme kleedkamer. Het was weer voor thee of warme chocolademelk, maar de koude limonade werd gedronken als een bakkie troost. De leiding sprak de jongens aan. Onze boys waren alles behalve tevreden. Het moest de tweede helft echt beter. Als een eenheid zou ieder individueel er een schepje boven op moeten doen. De jongens geloofden in een goede afloop en vol zelfvertrouwen betraden ze het veld. In de tweede helft liet Kamaal Ibrahim als eerste zien, dat hij de knop had omgezet. Daar waar het bij hem de eerste helft zeer stroef verliep, voetbalde hij nu de sterren van de hemel. Met mooie passeer bewegingen wist hij menige speler van SC Franeker te verrassen en onze spitsen over links aan te spelen. Jayden die de bal aannam, kapte zijn man uit en loste een schot op doel. De keeper die even niet zijn beste moment van de dag had, moest tot groot verdriet aanzien dat de bal achter zijn rug in het doel rolde. Een verlossing voor S.C. Stiens. Eindelijk na hard werken de 0-1. Het team was vastberaden om de voorsprong verder uit te bouwen. Aan teamspirit ontbrak het vandaag niet. Het tweede doelpunt viel dan ook niet veel later. Niek wist met snelheid en souplesse over de flank Lars aan te spelen. Lars die al vele malen vrij voor het doel stond ging nu terecht voor eigen kans. Met een geweldig schot verdween de bal in het net. Een twee nul voorsprong gaf even wat meer lucht. Het spel veranderde….. Het leek alsof de druk eraf was. Ook in de tweede helft zouden we een penalty krijgen… Ik ga hier verder maar niet op in, omdat dit geen invloed zou hebben op het scorebord. De eindstand werd door Jayden bepaald op 0-3. Met deze winst mag S.C. Stiens JO11-2 zich opmaken voor een echte finale. Zaterdag 26 november wordt thuis in een onderlinge kraker tegen Berlikum JO11-1 bepaald wie deze competitieronde zich kampioen mag noemen. Wat ook het resultaat mag worden, de jongens mogen nu al trots zijn op de prestaties die ze hebben neergezet. Menig eredivisieteam zou in de handen knijpen met een resultaat van 24 punten uit 8 wedstrijden. Nu even een week rust… Op naar de 26e waar we om 11:15 uur ons op gaan maken voor een echt huzarenstukje. Wordt vervolgt…