S.C. Stiens JO11-2 neemt revanche!

De verloren kampioenswedstrijd stond nog vers in het geheugen. Vandaag stond de wedstrijd, uit tegen SC Berlikum JO11-1 op het programma. De jongens waren gebrand om die nare nasmaak voor goed te vergeten. Tijdens de kampioenswedstrijd vorige competitieronde waren de ploegen gelijkwaardig, echter toen trok S.C. Stiens aan het kortste end.

In de aanloop naar deze wedstrijd kregen we te maken met een tegenslag. Vaste Keeper Joran Keizer, die al twee weken last heeft van een vervelende achillespeesblessure moest noodgedwongen rust houden. Trainer Joost Dijkstra moest eerder deze week een keuze maken welke veldspeler Joran zou kunnen vervangen. Tycho Kuijer bleek hier de beste optie.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd de vaste warming-up onder leiding van aanvoerder Bauke Janse uitgevoerd. De leiding en meegereisde supporters zagen dat de jongens op scherp stonden. Voor het fluitsignaal spatte de felheid er al van af.

=8:30 uur klonk het fluitsignaal. Alsof er op het veld een eenrichtingsweg was aangelegd, speelde S.C. Stiens volop in de aanval. Het doel van Berlikum werd vanaf de eerste minuut volop bestookt. De uitstekende inzet werd vroeg in de wedstrijd beloond met een mooi doelpunt van Iman Pad.
S.C. Stiens nam even wat gas terug. In de luwte van de “Stienzer-storm” op het zeer winderige veld van Berlikum wisten de plaatselijke oranjehemden uit het niets de gelijkmaker te maken.
Bij aftrap na de 1-1 keken de jongens elkaar aan. Er ontstond een bepaalde chemie. De kopjes gingen omhoog en wederom werd de aanval opgezocht. Niet lang na de gelijkmaker werd met uitstekend combinatievoetbal de 1-2 door Jayden Dijkstra op het scorebord gezet.
Berlikum beschikt over een aantal snelle en behendige spelers. Deze namen het team van Berlikum op sleeptouw. Onze jongens moesten noodgedwongen een stapje achteruit. Hierdoor kwam de druk te liggen bij onze verdedigers Niek Fennema en Bauke Janse. 2e Keeper Tycho, die uiterst zijn best deed het niveau van de geblesseerd Joran te evenaren kon niet voorkomen dat wederom de wedstrijd in evenwicht werd gebracht. SC Stiens moest opnieuw bouwen, immers de wedstrijd was nog niet gespeeld. Joël vd Velden die een uitstekende dag had bevestigde zijn goede vorm met een mooie treffer. Dit zorgde met een 2-3 voorsprong tijdens de rust. Terwijl de meegereisde supporters de warme kantine opzochten voor een warme bak koffie, werden de jongens in de kleedbox aangesproken door de trainer. De complimenten ging uit naar iedere speler. Hij benadrukte dat het geleerde overspel tot bijna in perfectie werd uitgevoerd. De jongens waren ook tevreden, maar waren vastberaden en beloofden hem er nog een mooie tweede helft aan vast te breien.
Direct na het begin van de tweede helft, lieten de jongens zien dat het voorgenomen besluit geen grap was. De keeper van Berlikum mocht dan ook na goed positie spel van Lars vd Pol de bal in de eerste minuut uit de goal vissen. 2-4.
Bij vlagen werd er echt goed voetbal gespeeld. Kamaal Ibrahim die goed zicht had op zijn medespelers nam vandaag de rol in van een keurige diender. Hij bediende de bal keer op keer naar de hongerige medespelers voorin. De trainer zag langs de kant tevreden naar zijn pupillen, die eindelijk de kunstje van het geleerde positiespel en overspel uitvoerden. Joël speelde vandaag lekker vel en wist in een tijdsbestek van slechts 5 minuten de voorsprong verder uit te bouwen naar een stand van 2 tegen 6.
In de laatste minuten van de wedstrijd besloot Lars dat zijn maat Jayden het eigen doelpunt, thuis tegen Berlikum, voorgoed mocht vergeten. Daar waar hij zelf had kunnen scoren, gaf hij de bal met een perfecte pass breed op Jayden. Die had daardoor de bal voor het intikken en bracht de eindstand op een terechte 2-7 overwinning van S.C. Stiens.
Vandaag spatte de teamspirit ervan af. De complimenten gaan dan ook uit naar het goed collectief spelende JO11-2. Op naar volgende week. 10:30 uur uit naar MKV!