S.C. Stiens JO11-1 herstelt zich prima en wint in enerverend duel van AVC

Zaterdag 18 maart, 10.00 uur, sportcomplex It Gryn, verkeerschaos, file rijden, auto’s op de stoep, voetgangers en fietsers wanen zich niet veilig; JO11-1 voetbalt thuis tegen AVC.

De gasten van AVC met een aantal dispensatie JO13 pupillen in het team waren uit de kluiten gewassen jonge mannen en het was dus zaak een goede tactiek te hanteren. JO11-1 was van te voren gewaarschuwd, de teamleiding had de tactiek helder uitgelegd en de mannen wisten wat hun te doen stond.

Scheidsrechter voor deze wedstrijd was Hielke Rijpstra, voor zijn studie afgelopen half jaar in Zuid-Afrika gebivakkeerd en gelukkig weer terug op de velden van S.C. Stiens. Deze speler misstaat niet in het 1e elftal van S.C. Stiens, hij is alweer druk in training en speelt op dit moment zijn wedstrijden in het 2e elftal. ’t Zal een kwestie van tijd zijn dat Hielke weer aansluit bij het 1e, want daar hoort hij thuis. Hielke woont dan wel sinds kort in Leeuwarden, het is mooi dat hij verbonden blijft aan de vereniging S.C. Stiens, ’s morgens op het fietsje van Leeuwarden naar Stiens om eerst te fluiten en hierna direct door voor de wedstrijd van het 2e elftal. Op dit soort jongens moet de vereniging zuinig zijn!

Hielke floot een uitstekende wedstrijd en de wederom ruim toegestroomde toeschouwers zagen twee teams welke beide voor de winst gingen. Dat zag de aanwezige KNVB scout ook en we mogen trots zijn op deze mannen dat ze zo in de picture staan. De afgelopen weken hebben we vele scouts mogen verwelkomen, komen vele toeschouwers langs en dat is voor JO11-1 een mooie waardering.

AVC bleek een zware kluif te zijn, met een aantal leuke voetballers en veel positieve strijd. Het spel ging aan het begin van de wedstrijd op en neer en beide teams zochten de aanval, maar echte kansen leverde dit niet op. AVC kwam enigszins onverwacht op voorsprong, een afstandsschot vloog hard over de prima keepende Cars heen. JO11-1 liet zich echter niet van de wijs brengen en ging door met hun eigen tactiek.

De verdediging van JO11-1 stond vandaag als een huis, Boyen en Lars waren zonder de andere spelers te kort te doen toch wel de uitblinkers deze wedstrijd. Boyen is dan wel niet de grootste, maar heerste in de lucht en was in ieder duel de winnaar. Lars schakelde de spits van AVC vakkundig uit en was heer en meester in de verdediging. Wat een goed duo, individueel en samen sterk, prachtig om naar te kijken.

Vanuit de verdediging werd rustig de aanval gezocht en na een uitstekende crosspass van Sander kon spits Lars van der Pol beheerst afronden, de stand was weer gelijk. Het spel golfde op en neer, maar in de 1e helft werd niet meer gescoord.

Na de welverdiende rust was het spelbeeld niet veel anders dan de 1e helft, kansen over en weer en lang leek het erop dat er niet meer zou worden gescoord. Totdat een perfect genomen corner van Coen op het voorhoofd van Sander belandde en hard het net raakte, 2 – 1! AVC was echter niet onder de indruk en zocht de aanval op. Niet lang na de goal van JO11-1 scoorde AVC de gelijkmaker uit een mooie aanval.

Werden het twee verliespunten of één winstpunt deze wedstrijd? JO11-1 was niet tevreden met een puntje en ging weer op zoek naar een doelpunt en deze kwam er, het was wederom Sander die met een prima schot en onbereikbaar voor de keeper de 3 – 2 op het scorebord zette. Met nog een paar minuten te spelen was het JO11-1 die de bal bleef rondspelen en AVC geen kansen meer wilde geven. Dit slaagde prima en nadat Hielke affloot was de winst binnen. Misschien was gezien het spelbeeld een gelijkspel een terechte uitslag geweest, maar voor JO11-1 smaakte de winst er niet minder om.

Komend weekend hebben de mannen een welverdiend vrij weekend (ook al zouden ze liever voetballen) en 1 april a.s. volgt de topper thuis tegen St. Annaparochie die nog geen verliespunten heeft. Een belangrijke wedstrijd die gewonnen zal moeten worden om kans te blijven maken op het kampioenschap.

Mochten de vaste toeschouwers niet kunnen wachten om JO11-1 te zien voetballen, op dinsdag en donderdag trainen de mannen van 17.00 – 18.00 uur. Hier wordt onder de bezielende leiding van Sander Kars de basis gelegd voor iedere wedstrijd.