S.C. Stiens JO 19-1- Kampioen

S.C. Stiens JO 19-1 na winst op S.C. Berlikum overtuigend kampioen

Onder ideale omstandigheden  is het de JO 19-1 zaterdag gelukt om kampioen  te worden  en  hierdoor is promotie naar de hoofdklasse een feit. Hoofdsponsor HAAN Reclame had een groot LED scherm geplaatst en vriend en vijand wederom verbaast met een enorm spandoek  waardoor er een echte kampioenswedstrijd sfeer heerste. Mooi was ook het groot aantal toeschouwers wat aanwezig was, waaronder natuurlijk veel familie. Nadat de geel oranje kruitdampen waren opgetrokken kon de wedstrijd beginnen en was de vraag of Berlikum er nog een echte wedstrijd van wilde maken en of S.C. Stiens de zenuwen de baas zou zijn. De eerste vijf minuten was het even schrikken toen een speler van Berlikum twee keer alleen voor Dennis opdook maar gelukkig werden beide kansen gemist. Hierna begon Stiens te voetballen en binnen een kwartier stond er 2-0 op het scorebord door goals van Timo en Maarten uit een penalty. Hierna waren er wel kansen maar er werd niet meer gescoord. Na de rust een veel beter Stiens en een Berlikum wat nog wel tegen spartelde maar zelden gevaarlijk kon worden. Toen Stefan na tien minuten de 3-0 maakte met een bekeken schot was de buit binnen en dus ook het kampioenschap. Een kwartier voor tijd was het wederom Stefan die scoorde en dit was ook tevens de eindstand.

Met 18 overwinningen en slechts 1 gelijkspel en een doelsaldo van 67 voor en slechts 9 goals tegen kunnen we rustig spreken van een indrukwekkend seizoen. Na de 3e plaats van twee jaar geleden de 2e plaats van vorig jaar is het de JO 19-1 dan eindelijk gelukt om te promoveren naar de hoofdklasse.

Het seizoen begonnen we met slechts dertien spelers en door de nodige blessures, vakanties  enz. moesten we iedere week wel een beroep doen op spelers uit de JO19-2 en JO17-1 waarbij met name Maurice en Nanne vele malen op de bank hebben plaatsgenomen. Na de winterstop werd het team versterkt met de terugkomst van Stefan de Vries die zeker de laatste weken een zeer  sterke indruk maakte. Na dit seizoen zullen 7 spelers de overstap maken naar de senioren en blijven er dus ook 7 spelers over  die een prima basis vormen voor het nieuwe JO 19-1 team . Met doelman Dennis hadden we een zeer betrouwbare doelman en met Martin ,Teun , Maarten  en Arjen een ijzersterke verdediging. Het middenveld met Edser, Luuk , Danny en Jelle was prima in balans en voorin met Timo, Arjen , Wessel , Stefan en Erik Jan, hadden we  spelers met individuele kwaliteiten, kracht en snelheid. Kortom een uitgebalanceerd team met een geweldige trainingsopkomst en een prima wedstrijdinstelling.

Na de wedstrijd brak het feest los en kregen de  spelers en begeleiding bloemen en mocht aanvoerder Arjen een enorme beker in ontvangst nemen. Daarna gingen de kampioenshirts aan die ook weer door Haan reclame beschikbaar waren gesteld. Na het feestje in de kleedkamer gingen de spelers naar de kantine waar ze door het aanwezige kantinepersoneel verwent werden met de nodig hapjes waarvoor namens het hele team dank. Om vijf uur werden de mannen toegesproken door onze voorzitter Bob Terlouw en van  Johan Faber  kreeg een ieder een fraaie medaille. Tot sluitingstijd bleef het erg gezellig en liet S.C. Stiens zien hoe een kampioensfeest gevierd hoort te worden. Namens het gehele team wil ik met name Christiaan(Haan Reclame), Theo en Stefan (fotoreportages), het bestuur en het kantinepersoneel bedanken voor alles wat ze gedaan hebben om dit team een onvergetelijk kampioensfeest te bezorgen.