S.C. Stiens F3 wint uit tegen Fc Franeker F4 2-6

Op de vroege zonnige zaterdagmorgen was om 08.45 uur in Franeker te aftrap in de strijd om de 3e plaats in de competitie. Met de 2 teams gelijk in aantal punten, waren de Toppers van F3 favoriet daar de thuiswedstrijd met dubbele cijfers was gewonnen.

Franeker begon sterk aan de wedstrijd en kreeg een aantal goede kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Na een kwartier maakte Pieter de openingstreffer waarna Marcel kort voor rust de voorsprong verdubbelde. Hij kreeg daarna gelijk een publiekswissel. Franeker wist de spanning gelijk weer terug te brengen in de wedstrijd door de aansluitende treffer te maken waardoor de ruststand 1-2 was.

Na de rust begonnen de Toppers sterk. Marcel zorgde met een schitterende treffer voor de 1-3. Franeker wist nog 1 treffer te maken nadat 3 man alleen op de keeper af kwamen. Maar direct vanaf de aftrap ging de bal naar Pieter die met een prachtig afstands schot het verschil weer op 2 doelpunten maakte.

Daarna liet vooral Niels weer zien dat hij een kunstenaar is met de bal aan de voet. Regelmatig zette hij een tegenstander op het verkeerde been en met prachtige schijnbewegingen wist hij ze te passeren om vervolgens in kansrijke postitie te komen voor het doel van de tegenstander.

Maar ook het samenspelen was bijzonder goed. Een bal vanuit de verdediging werd gespeeld naar Niels op het middenveld. Julian stond vrij en kreeg de bal van Niels, die vervolgens sprinte richting het doel. Julian nam de bal mee en zag dat Niels vrij stond voor het doel en die kon na een prachtige paas van Julian de bal in het doel werken. Ook maakte Niels daarna nog de 2-6.

Weer een prima resultaat voor de Toppers. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg een 3e plaats. Klasse…

Scoreverloop:
15′ (0-1) Pieter
17′ (0-2) Marcel
18′ (1-2) Fc Franeker F4
23′ (1-3) Marcel
25′ (2-3) Fc Franeker F4
25′ (2-4) Pieter
31′ (2-5) Niels
34′ (2-6) Niels