S.C. Stiens F1 KAMPIOEN 1e Klasse F (02)

Wat een ontknoping! Na de winst op directe concurrent Zeerobben (1-2) vorige week zaterdag, had S.C. Stiens F1 de beslissing in de competitie naar de allerlaatste speeldag doorgeschoven. Daar waar Zeerobben vorige week dacht al een feestje te mogen vieren, was het S.C. Stiens gelukt om de competitie weer helemaal open te gooien. Vandaag, zaterdag 21 mei op de allerlaatste speeldag, zal bekent worden wie zich de kampioen mag noemen.
Vandaag stonden er twee belangrijke wedstrijden op het programma; MKV-Zeerobben en S.C. Stiens – Harlingen.

Voorafgaand aan de laatste speeldag was de stand:
1. Zeerobben 15 punten, doelsaldo +9
2. SC Stiens 15 punten, doelsaldo +7
3. MKV’29 13 punten, doelsaldo +5

De nummers 1,2 en 3 hadden op papier allen nog kans op het kampioenschap. Extra Spannend dus.
Kampioen worden zou voor onze jongens, die dit jaar voor het laatst als F-pupillen uitkomen, een bekroning zijn op een geweldig mooi seizoen. Op papier hadden we een makkelijkere tegenstander dan Zeerobben, maar daar horen we Frank de Boer van Ajax ook niet meer over. Uitgaan van eigen kwaliteit, inzet en wilskracht was het motto. En wat doe je als leiding van F1 in de aanloop naar deze wedstrijd? Natuurlijk: het kampioenschap voorbereiden! Dat we hierin een risico liepen stond vast, maar zowel Trainer Ruud Achterberg als Leider Peter Keizer vonden dat dit team na dit geweldig mooi seizoen wel een feestje had verdiend.

Het team van S.C. Stiens F1 was compleet met de vaste waarden Joran Keizer (keeper), Bauke Janse (links back), Tycho Kuijer/Hidde Wolf (rechtsback), Boyen de Boer (laatste man), Koen (Centraal/Rechts Mid), Kars Meijer (Rechts Mid) en Lars vd Pol (spits).

Al deze jongens kun je een opdracht geven, echter voorafgaand aan zo’n belangrijk duel is het de kunst de druk niet te ver op te voeren. Dit blokkeert benen en zorgt voor vervelende krampjes in de buik.
Gelukkig hadden ze allen goed geslapen en stonden ze te popelen om aan de wedstrijd te beginnen. Iets later dan schema floot scheidsrechter af. Over 2 x 20 minuten zouden we weten waar we staan. De leiding van F1 had life contact met Leeuwarden, zodat we op de hoogte bleven van de tussenstand MKV-Zeerobben. S.C. Stiens F1 begon zeer scherp de wedstrijd met de druk naar voren. Echter kans op kans werd gemist. Daar waar we met minimaal 4-0 de rust in hadden moeten gaan, bleven we steken op slechts 1-0. De scherpte voorin was deze dag ver te zoeken. Door het missen van de vele kansen zat onze spits in een dip, waar hij in de rust mentaal uit moest komen.
De leiding van S.C. Stiens was niet tevreden en in de rust gaven Ruud en Peter de jongens een pep-talk. In de tweede helft zouden er toch echt meer doelpunten moeten gaan vallen. In de tweede helft lieten de jongens een ander spel zien. Eindelijk vielen er doelpunten en S.C. Stiens bouwde de voorsprong op naar uiteindelijk 6-0.
Gezien de vele kansen was dit zeker een wedstrijd om met dubbele cijfers te winnen, maar net als in de uitwedstrijd tegen Harlingen werd er niet secuur afgerond. Onze slechte afronding en het goede keepen van Keeper FC Harlingen waren de oorzaken dat we niet boven de 10-0 uitkwamen. Toch een mooi eindresultaat.
S.C. Stiens F1 pakte de winst en daarmee het Kampioenschap.

Na een tweede plaats in de najaars competitie, 3 x toernooi winst (Pieter Benedictus Heerenveen, Milk Boarding Toernooi Groningen, Waad en Ie toernooi) en een derde plaats in het Leovardia toernooi was dit kampioenschap de bekroning op een geweldig mooi seizoen. Ook wij als leiding van S.C. Stiens F1 zijn trots op deze prestatie en kijken met veel genoegen erop terug.
Zijn we klaar? Nee nog niet. S.C. Stiens F1 heeft als team zich ingeschreven voor nog twee toernooien (S.C. Stiens Toernooi en Nieuweschoot). Deze zullen als slagroom op het toetje nog worden toegevoegd, waarna we het mooie seizoen zullen gaan afsluiten en van een welverdiende vakantie gaan genieten.

Leiding van F1 wenst de jongens alvast veel plezier en succes bij de E-pupillen!
Het was een feest om met jullie te mogen samenwerken.