S.C. Stiens E1 wint van Lac Frisia E4

Zaterdag 19 maart stond alweer de derde wedstrijd van S.C.Stiens E1 op het programma. Vorige week was het de E6 van Frisia, deze week mochten we tegen Frisia E4. Op papier een betere tegenstander, maar we waren gebrand om net als onze eerste overwinning weer goed ons best te doen. De warming up ging heel geconcentreerd dus dat beloofde wat voor de wedstrijd.

Om 10.15 klonk het startsignaal en we gingen gelijk in de aanval. Heel snel kreeg Thijs de 1e kans, maar de keeper van Frisia wist deze te stoppen. Niet veel later moest Cas datzelfde aan onze kant doen. Er werd heel goed overgespeeld en toen kwam na een mooie uitgespeelde actie van Thijs een pass op Gido….1-0. Frisia wist echter snel de 1-1 te maken ondanks goed verdedigingswerk. Dit hinderde ons niet en vol enthousiasme gingen we door opzoek naar ons volgende doelpunt…die kwam enige tijd later na een geweldige voorzet van Johan op Thijs, 2-1. Daarna leek het wel een continue aanval van Stiens met goed samen spel van onze voorhoede. Door een vervelende aanvaring met de tegenstander moest halverwege de eerste helft Thijs uitvallen met een blessure aan zijn hand. En met 2-1 werd het einde van de eerste helft bereikt.

Na de rust was Thijs gelukkig weer van de partij en kon ons volledige team weer van start. Frisia wilde graag wat terugdoen, maar door een flitsende redding van Cas werd dat voorkomen. We kregen de eerste corner welke door Joeri hoog voor het doel werd gegeven. Noah miste deze net met zijn hoofd maar daarachter stond Gido en die schoot hem vanuit de lucht in een keer op doel….3-1. Hier bleef het niet bij want de volgende corner van Joeri werd na een prachtige actie van Noah binnen geschoten, 4-1. We bleven doorgaan met aanvallen maar een corner van Frisia werd schitterend benut wat de 4-2 betekende. Alsof er niets gebeurd was bleven we de aanval zoeken en na een op maat voorzet van Bas scoorde Thijs de 5-2. Cas voorkwam even later de 5-3 door een geweldige redding. Een zeer fraaie verdedigingsactie van Lars en voorzet op Joeri bracht hem alleen, helaas werd zijn schot in eerste instantie gekeerd door de keeper, maar Thijs wist deze met een knal achterin het doel te leggen. De 6-2 was een feit, en Frisia leek hierdoor wat aangeslagen want hierna bleef het kansen regenen. Een corner van Thijs werd er onfortuinlijk door de keeper van Frisia in gestompt, 7-2. Gido haalde de bal achter op en een pass op een vrijstaande Thijs die met een actie om de laatste verdediger ging en de 8-2 op het bord zette. Opnieuw maakte Gido een actie welke Johan wist om te zetten in 9-2. De laatste actie kwam van Thijs waarbij Gido via de binnenkant van de paal de eindstand wist te bepalen op 10-2.

Nu hebben we iedereen kunnen noemen, behalve Erwin. We weten allemaal dat voetbal een team sport is, maar toch wil ik hier benadrukken hoe belangrijk ook degene zijn die dan toevallig een keer niet die actie hebben gemaakt die opgevallen is, maar vaak wel het voorbereidende werk doen. Zonder juist dat mooie overspel uit ons team kunnen we niet tot dit soort mooie uitslagen komen.

Geweldig gespeeld mannen, op naar de volgende zege.
Joeri.