S.C. Stiens 2 (za)

Vandaag spelen wij de laatste wedstrijd van de competitie. Het is niet zomaar een wedstrijd. Beide teams strijden voor de 3de plaats welke recht heeft op nacompetitie. We weten dat wij genoeg hebben aan een punt, maar spelen op een gelijkspel is niet de insteek vanmiddag.

Gister was het bevrijdingsdag en dat betekent natuurlijk voor de jeugd een feestje. Gelukkig hebben we een verstandig en prestatiegericht team en lag iedereen voor 00.00 op bed en dat zonder drank te nuttigen. Of niet Wouter, Arjen, Rindert, Youri en niet te vergeten Jonathan? Bij aankomst in de kantine zijn meerdere gespannen gezichten te zien en wat kleine oogjes. Wouter begint met een mooi verhaal. Zelf twijfel ik aan de waarheid van het verhaal. Het vorige weekend tijdens het teamuitje was daar namelijk niks van terug te zien.

De trainer geeft aan dat we mogen omkleden. We lopen richting de kleedkamer en dan je hoor je 10 spelers (van de 16) bijna denken: “Ga ik starten, of mag ik de 2de helft invallen”? Iedereen doet een broekje, sokken en shirt aan. En dan is het wachten op het verlossende woord van de trainer. Met welke 11 spelers gaan we vandaag starten? De begeleiding maakt de opstelling bekend en geeft aan hoe we gaan spelen. Dan is het 12.00 en gaan we het veld op. De warming up duurt 20 minuten en dan zetten we de puntjes nog op de i.

Eindelijk is het 12.30 en mogen we aftrappen. In de 1ste helft zijn we gewaagd aan elkaar en beide teams creëeren weinig kansen. Het is een wedstrijd vol strijd en spanning. In de rust bespreken we hoe we de 2de helft gaan aanpakken. De scheidsrechter komt ons ophalen en fluit voor het begin van de 2de helft. Er is weinig verandering in het spelbeeld. Wij creëeren via Simon een tweetal kansen en geven weinig tot niks weg. Er worden wat wissels doorgevoerd en voor de rest veranderd er weinig. Makkum moet het hebben van voorzetten en hopen op een gelukje. Dit is bijna het geval 5 minuten voor tijd. Er komt weer een hoge voorzet, die Douw Jan uiteindelijk met een spectaculaire (of was het een houterige) omhaal van de lijn weet te halen. Desalniettemin een belangrijke ingreep. Wij krijgen nog een grote kans met een 3 tegen 1 situatie, helaas komt daar geen goal uit. Het is nog 1 minuut spelen als Makkum nog een vrije bal vanaf de zijkant krijgt. Koekje plukt de bal netjes uit de lucht en schiet de bal buiten de zijlijnen. Op dat moment fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal, top! Wat een opluchting, nacompetitie!

In de kleedkamer staan koude biertjes op ons te wachten van Wouter, hij was gisteren jarig. Deze biertjes smaakten geloof ik wel lekker en het smaakt altijd beter na een mooie prestatie. In de kantine wordt het feest nog even doorgezet. We krijgen van onze voorzitter nog 2 kannen bier en we vieren naast het behalen van nacompetitie ook onze 2de plaats. We zijn door ons gelijkspel ook nog een plek gestegen, wat een mooie prestatie. Met z’n allen kunnen we op een mooi seizoen terugkijken. De sfeer is goed, trainingen fanatiek en de prestaties zijn geleverd. Het seizoen is voor ons nog niet afgelopen. Wij gaan er alles aan doen om dit jaar via de nacompetitie te promoveren. Hier kunnen wij natuurlijk nog wel extra support  gebruiken. Het is zeker de moeite waard! Daarnaast wil ik ook Henk Willem nog bedanken in dit verhaal. Hij is helaas het hele seizoen al geblesseerd aan zijn knie, maar is zeker van grote waarde voor ons in zijn rol als leider!