S.C. Stiens 1 wint van De Wâlde 1 in doelpuntrijk duel

Supporters beleven het wel en wee van het eerste elftal anders dan de spelers. Supporters kijken met spanning uit naar de wedstrijd van zaterdag en denken na over hoe zijn zouden spelen en met welke opstelling. Als de supporter er een zaterdag niet bij kan zijn, wordt vanaf 14.30 uur met spanning en regelmaat de app bekeken. Altijd spanning wanneer het scherm zich opent en dan volgt teleurstelling of vreugde. Deze spanning is voor de voetbalfan zeer herkenbaar en verslavend. Zo’n moment was er zaterdag weer. Pas na een half uur werd de app geraadpleegd: 3 – 1 en even later zelfs 4 -1. Is dan inderdaad De Wâlde terecht nummer laatst? Zijn Wilco de Haan en Jordy Weykamp er dan weer bij? Kunnen we eindelijk iets doen aan het negatieve doelsaldo? Heeft Rudi het team omgegooid? Nog mooier: hebben we dan nu eindelijk het lek van de wisselvalligheid boven en is de puzzel gelegd? Snel thuis alles aan de kant en hopen dat de 2e helft kan worden bijgewoond. Kort voor rust nog 4 – 2 , maar dat mag de pret niet drukken. Mijn S.C. Stiens speelt een goede wedstrijd.

Aangekomen op It Gryn is het nog steeds 4 – 2, maar al snel staat er een mooie 5 – 2 op het scorebord door een blunder van de keeper van De Wâlde. Dikke prima, want het mag ons ook weleens meezitten. Dan ga je de wedstrijd pas echt wat bekijken en zien we dat S.C. Stiens dan wel een mooie voorsprong heeft, maar dat dit niet komt door sprankelend voetbal. Kort even bijgepraat over de eerste helft: “De Wâlde speelde hard, opstootje, brute overtreding op Almer Hietkamp had rood moeten zijn, penalty, doelpunt afgekeurd, opportunistisch, goed voetbal kan niet op dit veld, De Wâlde komt voor de punten en niet voor het mooi voetbal, scheidsrechter gaf veel geel voor overtredingen maar trok die lijn in de 2e helft plots niet door.

We zien 2 teams strijden voor wat ze waard zijn en dat moet ook in zo’n wedstrijd. Van echt degradatievoetbal kan nu nog geen sprake zijn, maar de term valt al wel met regelmaat. Het veld is lang en er zijn vele kansen over en weer omdat beide teams spelen op de aanval met de lange bal. S.C. Stiens probeert dan wel iets meer te voetballen, maar De Wâlde ontregelt goed en speelt zeker niet als de nummer laatst. Soms zijn ze zelfs sterker en zitten er goede aanvallen tussen. S.C. Stiens wordt opgejaagd en maakt dat fouten. Ballen komen moeizaam uit de verdediging. Bij beide teams is de verdediging niet de sterkste schakel.

Na de 5 – 2 komt De Wâlde snel op 5 – 3 en iedereen weet: dat is niet de laatste goal van de middag., maar maakt Almer in de 77e minuut dan de bevrijdende 6 – 3?! Wederom zag de keeper er niet goed uit en het niveau van de wedstrijd steeg ook niet. Ook De Wâlde scoort uiteraard nog een keer en zo is de eindstand 6 – 4. In de voorbeschouwing was geschreven dat winst belangrijk is en dat de wijze waarop er niet toedoet. Dat klopt nog steeds, maar we hopen dat het niveau in de uitwedstrijd van a.s. zaterdag tegen het sterke en ervaren CVVO wel beter is. Toch smaakt uiteindelijk het biertje na afloop prima, want uiteindelijk draagt dit bij aan de doelstelling.

De overige uitslagen in de competitie waren net zo bijzonder. Veel ploegen in de nabijheid van S.C. Stiens wisten knap punten te pakken tegen hoger geklasseerde team. Graag hadden we dat anders gezien, maar in deze klasse krijg je niks cadeau.