S.C. Stiens 1 wint ook 2e duel van Minnertsga 1

S.C. Stiens heeft zich dinsdagavond ten koste van Minnertsga voor de poulefase van de nacompetitie geplaatst. Na de 0 – 4 uitoverwinning leek de wedstrijd een formaliteit, maar als je binnen 10 minuten al op een 0 – 1 achterstand staat had het ook zomaar een hele rare avond voor S.C. Stiens kunnen worden. Helemaal als kort na de 0 – 1 Minnertsga verzuimd de 0 – 2 te scoren, maar ook een zeer goede redding van Willem Tino Rauwerda! Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat S.C. Stiens meteen in de openingsfase wederom liet zien dat ze op dit moment over een betere ploeg beschikken dan Minnertsga. In de eerste minuten van de wedstrijd waren er goede kansen voor S.C. Stiens en wisten de toeschouwers al wel dat het wel goed zou komen.

Toch de complimenten aan Minnertsga. Ze kwamen hier niet naar toe om van deze wedstrijd een formaliteit te maken. Ten opzichte van het eerste duel zat er nu duidelijk meer ervaring in de ploeg en lag de intentie op de aanval. Waarom niet in het eerste duel? S.C. Stiens moest zeker even wennen aan de nieuwe intensiteit van Minnertsga, maar herpakte zich snel na de achterstand. Peter Jansen Klomp scoorde al snel de gelijkmaker en dat brak natuurlijk het hernieuwde geloof in een stunt aan de kant van Minnertsga. Desondanks bleven ze de aanval zoeken. Aan beide kanten waren er kansen en zo kregen de toeschouwers toch nog een hele leuke wedstrijd te zien.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Voetballend was S.C. Stiens beter, maar Minnertsga bleef met opportunistisch spel gevaarlijk. Kansen stapelden zich met name aan de kant van S.C. Stiens op. Voor de spitsen had het een leuke avond voor het zelfvertrouwen kunnen worden door veel te scoren. Dat gebeurde helaas niet. Wat wel gebeurde en waarvoor trainer Riemer Kooistra zijn team goed had gewaarschuwd waren de gele kaarten. Gerrit Winkel wilde gelijk krijgen, kreeg het niet, ging praten en zag de wedstrijd van a.s. zaterdag tegen Marum aan zijn neus voorbij gaan. Dat geldt ook voor Huub Klijnsma. Een lichte aanraking met een tegenstander op snelheid was voor de scheidsrechter voldoende om ook Huub te schorsen voor a.s. zaterdag. Van deze kaart mag worden gezegd dat de scheidsrechter overdreef, want dan waren er wel andere kaartwaardige overtredingen te zien deze avond. De kaart van Gerrit is daarentegen eufemistisch gezegd niet handig..

Van de kansen die S.C. Stiens kreeg prikte Huub de 2 – 1 binnen en die eindstand houdt dat S.C. Stiens a.s. zaterdag 28 mei mag aantreden in de uitwedstrijd tegen sv Marum. Deze week volgt op de website de voorbeschouwing. Met alle geschorsten en geblesseerden heeft onze ploeg deze dag alle steun nodig. Kom daarom allen naar Marum om onze jongens verbaal aan te moedigen.

Meer foto’s staan op de S.C. Stiens Facebook pagina.