S.C. Stiens 1 wint meeslepend duel van Dokkum 1

Op het warme sportpark van vv Dokkum stond deelname aan de nacompetitie op het spel. Via verschillende scenario’s is deelname voor beide ploegen nog mogelijk, maar winst maakt het allemaal gemakkelijker rekenen. Hoewel de laatste jaren tegen Dokkum goed resultaten werden geboekt, werd de ploeg van Gerrie de Boer nu zeker gevreesd, want vv Dokkum is een ploeg in vorm. Daarnaast was het de vraag hoe S.C. Stiens zich herstelde na het jammerlijke verlies tegen kampioen FC Grootegast. Ondanks de warmte werd het een boeiend duel op een groot veld. De spelers stelden zichzelf op de proef.

Beide ploegen gingen voor hun kansen en dat gaf de wedstrijd vanaf de eerste minuut spanning. De gedreven Almer Hietkamp was het die in de eerste aanval van S.C. Stiens in de verre hoek maar net naast schoot. Vv Dokkum liet zien dat er met hun lange bal altijd dreiging is. S.C. Stiens had het daar in de eerste helft knap lastig mee. Zeker in de beginfase leek het alsof S.C. Stiens de motor nog moest opstarten.  Er werd niet altijd vol overgave verdedigd en onderling was de communicatie niet altijd goed. Het spel was onrustig en de tegenstander weet dan dat er wat mogelijk is. Toch is het S.C. Stiens wat enigszins fortuinlijk op voorsprong komt.  Op een lange bal komt de keeper van vv Dokkum wel heel ver uitlopen en gaat vertwijfeld het duel aan met Almer. Die weet tegenwoordig met dit soort kansen goed om te gaan en schiet beheerst de 0 – 1 binnen. Kort daarna was het helaas alweer gelijk. Verdedigend zag het er bij Erik Westra even niet goed uit en vanaf zijn kant werd hard voorgegeven en simpel binnengetikt. Op onze linkerflank zag het er dan even niet goed uit, maar het gemak waarmee Dokkum vrij voor de goal stond mag ook worden meegenomen in de evaluatie.

De wedstrijd was weer in evenwicht en S.C. Stiens pakte het weer op. Met name Almer zorgde voortdurend voor dreiging en als sommige passes niet goed zijn, weet hij toch altijd voor gevaar te zorgen. Zo ook na ongeveer 30 minuten spelen. Almer besluit na een zwakke pass toch door te jagen. Hij ontfutseld de bal bij een verdediger en stoomt op naar de goal. Op zijn bekende wijze komt hij ver en legt aan voor een schot. Die wordt gekraakt, maar ergens staat Peter Jansen Klomp om deze kans te verzilveren in een 1 – 2 stand. Prima werk van Almer! Toch laat S.C. Stiens de tegenstander weer komen en soms met meer vlieg dan kunstwerk wordt de gelijkmaker voorkomen. Willem Tino Rauwerda stond ook vandaag weer best te keepen, maar kwam o.a. in de laatste minuut goed weg met een omhaal en een schot. Ruststand 1 – 2.

Na de rust was het wedstrijdbeeld ongeveer hetzelfde. Over en weer beste kansen, maar S.C. Stiens had nu wel beter grip op de counters van Dokkum. Het blijft echter altijd  opletten. Als diep in de tweede helft heel Dokkum roept om de tweede gele kaart voor Jordy Weykamp komt S.C. Stiens misschien wel goed weg en helemaal als diezelfde Jordy even later een vrije trap weglegt in de verre hoek voor de 1 – 3 is de wedstrijd gespeeld. Veel eerder had overigens ook al gekund, want Almer, Jorrit Bergsma en Gerbrand Sinnema kregen grote kansen. S.C. Stiens hield Dokkum dus in de wedstrijd. Daarmee doen we Dokkum wel wat  te kort, want ook zij kregen zeker nog wel mogelijkheden. Kort voor het eindsignaal was het Almer die zorgt voor het slotakkoord. Hij geeft hard voor en een verdediger van Dokkum werkt de bal in eigen goal, 1- 4. Een mooie score en ook wel terecht, maar het had ook zomaar anders kunnen gaan. Een hele knappe prestatie voor het team van Riemer Kooistra. De nacompetitie lonkt weer en met de vorm en focus zit het wel goed. Complimenten aan de spelers!

Volgende week is er de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Wykels Hallum. Bij winst is de 3e periode een feit en daar hopen we op. Al weten we dat Wykels Hallum ons waarschijnlijk niks cadeau zal geven. S.C. Stiens zal er zeker volop knallen, want natuurlijk wil Wykels Hallum fit aan de nacompetitie beginnen. Na de wedstrijd  is er live muziek en wordt er hopelijk deelname aan de nacompetitie gevierd. We zien iedereen graag om 14.30 uur op It Gryn in Stiens.