S.C. Stiens 1 wint de 3e periode na gelijkspel tegen Wykels Hallum

S.C. Stiens 1 had aan één punt genoeg om de 3e periodetitel te winnen. Dit punt moest dan wel worden gewonnen tegen Wykels Hallum en dan weet je het: je krijgt het niet cadeau. Zo hoort het en dus moest S.C. Stiens vol aan de bak. Dat deden ze en dan krijg je wat je verdiend. Trainer Riemer Kooistra had maar liefst 6 wisselspelers op de bank, zodat hij volop kon kiezen geacht het wedstrijdverloop. Daarnaast staan veel spelers op scherp of hebben last van pijntjes. Dat weerhield de selectie er niet van om vandaag volle bak te gaan. Het moest ook wel, want Wykels Hallum kwam hier niet om  zomeravondvoetbal te spelen en wilde beslist winnen van S.C. Stiens. Vanaf minuut 1 werd het net als tegen vv Dokkum een leuke,  open en dus spannende wedstrijd.

S.C. Stiens begon evenwel onrustig aan de wedstrijd en had al na 10 minuten op een 0 – 2 achterstand moeten staan. Het is mooi om te zien dat ook op 3e klasse niveau foutjes meteen worden afgestraft. Op het middenveld werd door Jordy Weykamp niet vol vooruit verdedigd op Pieter Dijkstra, waardoor hij met een prachtige pass de rechtsbuiten van Wykels Hallum voorbij Erik Westra kon sturen. Deze aanvallen zijn de reden waarom Wykels Hallum terecht zo hoog geklasseerd staat. Een harde en lage voorzet volgde en Erik Niemarkt kon binnentikken. Kort daarna was het Harry Dijkstra die een aanvaller opzichtig in de rug liep en de goed leidende scheidsrechter kon niets anders dan een strafschop toekennen aan Wykels Hallum. Pieter Dijkstra had S.C. Stiens pijn kunnen doen, maar zijn slecht ingeschoten penalty werd knap gekeerd door Willem Tino Rauwerda.

Na deze nerveuze openingsfase pakte S.C. Stiens het beter op. Door enkele prima diepe passes op Almer Hietkamp werd hij steeds beter in stelling gebracht en uit standaard situaties zijn de ballen van Huub Klijnsma voor iedere verdediging een lastige klus. Beide teams sloegen met regelmaat het middenveld over en zo waren er aan beide kanten goede mogelijkheden. Peter Jansen Klomp was in de afronding deze middag niet de gelukkigste.  Hij had de gelijkmaker op de schoen toen hij halverwege de 1e helft alleen op keeper Desmond Louwerens af kwam. Hij had 3 mogelijkheden: of een wippertje of de keeper omspelen of langszij schieten. Dat laatste deed hij, maar Desmond redde goed. Kort daarna werd Almer de diepte ingestuurd en hij  gaf een perfecte voorzet op Peter. Al zwevend kopte hij helaas voor de vele toeschouwers hard op de kruising. Eveneens had hij minder geluk nadat zijn fraaie omhaal naast ging.  S.C. Stiens verdiende zeker een goal, maar kreeg de bal in de eerste helft er maar niet in. Wykels Hallum had ook zeker nog een beste kans op de 0 – 2. Een speler stond niet geheel vrij, maar had de hoek aan beide kanten wel voor het uitkiezen, maar schoot recht in de armen van Willem Tino.

Riemer Kooistra had inmiddels Jorrit Bergsma in de ploeg gebracht voor Ewoud Bergsma. Ewoud die zeker goed speelde, maar eveneens zeer fel. Hij had al een gele kaart gekregen na een pittige sliding op een onnodige plek. Zoals wij Ewoud kennen gaat hij door in zijn fanatisme. Dat fanatisme is natuurlijk altijd goed, maar Riemer analyseerde rustig en realiseerde zich dat het risico op een tweede gele kaart groot zou zijn. Met een 0 – 1 achterstand werd de kleedkamers opgezocht. De tussenstanden op andere velden waren nog niet geruststellend voor S.C. Stiens en dus moest na de rust het punt op eigen kracht gered worden.

Kort na rust was dat punt er. Uit een corner van uiteraard Huub kopte wie anders dan Doeke van der Ploeg de 1 – 1 binnen. Kort daarvoor of daarna kreeg Peter wederom een riante kans. Heel S.C. Stiens was de goal al bijna aan het vieren toen hij vrij voor Desmond de bal voor het intikken had. De bal hoefde helaas niet gezocht te worden in de goal, maar op de parkeerplaats.. De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld als de eerste. S.C. Stiens had voor het talrijke thuispubliek misschien meer balbezit en was ook wat gevaarlijker, maar vergeet niet dat S.C. Stiens vandaag ook moest. Aan de kant van Wykels Hallum was Andre Polet na de rust ingebracht en natuurlijk loert hij op zijn kansen. Erik Westra had nu beter grip op zijn directe tegenstander dan de eerste helft en samen met Jordy zorgde hij ervoor dat Andre Polet niet noemenswaardig gevaarlijk werd.

De man in vorm aan de kant van S.C. Stiens bracht in de 75ste minuut S.C. Stiens aan de leiding. Met een prachtige actie en dito schot knalde hij met links de bal in de verre hoek en daarmee kwam de 3e periode heel dichtbij. Dat er vandaag meer dan alleen de 3e periode op het spel stond werd tijdens en na de wedstrijd duidelijk. Wykels Hallum  was zeker niet van plan de burenstrijd te gaan verliezen en zocht de aanval weer op. In de 90ste minuut tikten ze op hun bekende wijze de gelijkmaker binnen. Kort daarna floot de scheidsrechter af en daar waar verwacht werd dat de 3e periode gevierd zou worden werd heel even het gelijkspel betreurd.

Na de wedstrijd was het in de kantine van S.C. Stiens gezellig. Het was goed om te zien dat de spelers van Wykels Hallum lang bleven hangen. Ook was er een grote groep van DTD aanwezig en de winst van vandaag was ook dat er meer en meer supporters van Snein op zaterdag aanwezig zijn. Belangrijkste momenten van vandaag waren natuurlijk de goals van S.C. Stiens, maar zeker ook hoe Ewoud en Riemer de wissel bespraken. Het laat zien dat spelers en staf van  S.C. Stiens nog niet klaar zijn in hun missie.

De tegenstander in de nacompetitie is Minnertsga. Een lastige tegenstander voor S.C. Stiens. De laatste jaren heeft Minnertsga S.C. Stiens meerdere malen flink pijn gedaan en veelal de bovenliggende partij. Het vertrouwen en vorm is er aan de kant van S.C. Stiens, maar dat zal er bij Minnertsga ook zijn, want ze zijn niet zomaar even 2e geworden in hun 3e klasse. A.s. zaterdag is er eerst de uitwedstrijd en dan volgt de return op dinsdag 24 mei in Stiens. Komt allen en steun S.C. Stiens 1. Als deze tweestrijd wordt gewonnen volgt de rest van de nacompetitie. Zover is het nog niet. Eerst Minnertsga proberen te verslaan. Later deze week is op de site van S.C. Stiens de voorbeschouwing te lezen.

De spelers hebben er vandaag hard voor gewerkt en het bier na afloop smaakte dan ook goed. Een dankwoord mag dan ook naar het barpersoneel uitgaan. Hun werken duurde langer dan 90 minuten. Klasse!.