S.C. Stiens 1 verslaat voor 2e keer vv Hardegarijp

S.C. Stiens was op het mooie sportpark De Warren voor de 2e keer in deze competitie te sterk voor vv Hardegarijp. In Stiens stond er na 90 minuten spelen een mooie 3 – 1 op het scorebord. In Hardegarijp kon de ploeg van Rob de Jong weer geen potten breken en nam S.C. Stiens een 0 – 1 overwinning mee naar huis. De verslaggever van vv Hardegarijp maakte andere dingen belangrijker dan de wedstrijd en schreef over een onverdiende nederlaag. Voetbalkenners weten wel beter. S.C. Stiens stond als een huis en het tactisch plan van Rudi van der Burg klopte als een bus en dus waren de punten goed toebedeeld.

De belangen voor beide ploegen waren voor aanvang groot en verschillend. Vv Hardegarijp doet mee voor het kampioenschap terwijl S.C. Stiens buiten de degradatiezone moet blijven. Het niveauverschil moest er dus wel zijn, maar we hebben het deze middag niet echt terug kunnen zien. S.C. Stiens pakte het voetballend meteen goed op en groef zich tot tegenstelling wat de verslaggever van Hardegarijp schreef niet in. Beide ploegen probeerden de aanval te zoeken, maar dat leidde niet tot heel grote kansen in de eerste helft. Anne Kromhout kwam er één keer goed door, maar Erik Westra redde met een goede sliding waardoor Willem Rauwerda de bal simpel kon oppakken. Vv Hardegarijp hield het spel breed en probeerde het via de flanken. Ze kwamen er soms goed door, maar de eindpass kwam niet aan en dat kun je S.C. Stiens niet verwijten. Op het middenveld van S.C. Stiens was Harry Dijkstra in verband met een schorsing afwezig. Zijn plek werd weer ingenomen door Huub Klijnsma. Samen met de steeds sterker spelende Gerrit Winkel en routiniers Wilco de Haan en Peter Jansen Klomp ving het middenveld de aanvalsdriften van Hardegarijp prima op, waardoor de verdediging van S.C. Stiens niet of nauwelijks in gevaar kwam.

Diverse onderscheppingen van Gerrit en prima passes van Wilco op Fedde Akkerman en Almer Hietkamp zorgden voor dreiging. Na ongeveer een half uur spelen zette Huub voor en was het Doeke van der Ploeg die prima de 0 – 1 binnenkopte. De grensrechter van Hardegarijp constateerde geen buitenspel, maar scheidsrechter Boland wel. Verbazing bij beide teams, maar daarmee was het duidelijk dat S.C. Stiens niet voor Hardegarijp onderdeed. Vlak voor rust was het wederom Doeke die volledig vrijstaand kon inkoppen, maar helaas miste hij doel en met een 0 – 0 ruststand zochten beide team de kleedkamers op.

Na de thee moest koploper vv Hardegarijp natuurlijk, maar zij weten ook dat S.C. Stiens in de omschakeling levensgevaarlijk is. Hardegarijp speelde waarschijnlijk met die gedachte en daarom zat de handrem erop? S.C. Stiens hield zich gemakkelijk staande en gaf weinig voetballende kansen weg. Vrije trappen van Hardegarijp zorgden eveneens voor geen gevaar. De moegestreden Fedde Akkerman werd vervangen door Jorrit Bergsma. Fedde verdiend zeker een compliment voor de wijze waarop hij zich in het team heeft geknokt. Voor hem is het nu van belang om dit niveau eerst vast te houden en dan verder te kijken. Conditioneel en fysiek moet hij nog groeien en het handelingstempo moet omhoog, maar als hij daarin net zo goed slaagt als hoe hij zich een plaats heeft verworven in de selectie zal zijn naam binnenkort als doelpuntenmaker worden genoteerd. Jorrit heeft hopelijk ambitie opgedaan in het buitenland en was na enkele weken weer terug. Hij was het die in de 83ste minuut Almer de diepte instuurde. Op zijn Almers kwam hij vrij voor de keeper. Almer bleef goed kijken en rondde fraai af 0 – 1.

S.C. Stiens speelde de wedstrijd vervolgens goed uit en nam 3 hele belangrijke punten mee. In Hardegarijp bleef men met een kater achter en die kater diende zich in de slotfase al aan. Anne Kromhout kon zich niet beheersen en duwde en schopte de ingevallen Ewoud Bergsma opzichtig neer. Heel Hardegarijp sprak schande van het provoceren van Ewoud en liet daarmee zien een slechte verliezer te zijn. Beter was het geweest om boos te worden op Anne Kromhout, want die missen ze de komende wedstrijden. Ewoud kreeg ook geel, maar door het oeverloze gezemel van Leo Spindelaar werd hij uiteindelijk ook geprovoceerd en kon met 2e gele kaart ook vertrekken. Oliedom.

Niemand die in het Stienskamp na het laatste fluitsignaal hierom maalde. De overwinning werd uitbundig gevierd en vanaf zondag staat het vizier op Meppel. Aanstaande zaterdag ontvangt S.C. Stiens deze lastige ploeg in Stiens om 14.30 uur, maar een ploeg in vorm heeft nu overal zin in, want het doel van handhaving is nog niet gehaald.