S.C. Stiens 1 vermaakt thuispubliek in Veenwouden..

Na de mooie overwinning een week eerder tegen vv Hardegarijp waren de meegereisde supporters uit Stiens voorzichtig optimistisch voor wederom een goed resultaat tegen SC Veenwouden. Dat deze ploeg vorig jaar nog 1e klas speelde en ook dit seizoen weer bovenaan staat, maakt voor het verwachtingspatroon bij S.C. Stiens niks uit. Maar dat er na 90 minuten spelen maar liefst 6 – 1 op het scorebord staat had niemand vooraf verwacht. S.C. Stiens mocht met deze uitslag nog blij zijn ook, want SC Veenwouden mistte ook nog vele 100% kansen. Dik verliezen is niet iets om trots op te zijn en slecht spelen mag niet te vaak gebeuren, maar na de 3 – 1 de kop al laten hangen is veel teleurstellender en onbegrijpelijk voor onze ploeg.

Zoals we dit seizoen nu al vaker hebben gezien maakt de stand op de ranglijst niet uit of een ploeg dominant gaat spelen of niet. Het tactische plan is vaak de sleutel tot succes. Hardegarijp was vorige week beter en liet dat ook zien, maar of SC Veenwouden heeft niet zo’n ploeg of heeft goed naar de opdrachten van Riemer Kooistra geluisterd. Riemer weet natuurlijk als geen ander hoe hij S.C. Stiens moet bespelen en dat pakte vanmiddag voor zijn ploeg heel goed uit. Na één kwartier spelen stond SC Veenwouden al op een comfortabele 2 – 0 voorsprong. Dat er tussen die 2 goals ook nog één eens wegens buitenspel [overigens goed gezien van grensrechter Eke van der Ploeg] werd afgekeurd mocht de pret aan de zijde van Veenwouden niet drukken. Het waren overigens prima spitsengoals en zonder fouten geen goals, maar door wat alerter te voetballen hadden deze goals voorkomen kunnen worden. S.C. Stiens mocht ook na de achterstand proberen het spel maken , maar slaagde daar niet in. Meerdere spelers waren niet in hun beste doen en naarmate de wedstrijd vorderde steeg het aantal foute passings. SC Veenwouden is ervaren zat door ook regelmatig het spel van S.C. Stiens te ontregelen door te gaan liggen bij nietszeggende duwtjes. Niet leuk en dat heeft deze ploeg ook niet nodig, maar effectief was het wel.

Na ruim een half uur spelen kwam S.C. Stiens op 2 – 1 door een knappe individuele actie van Almer Hietkamp. Hij soleerde langs enkele verdedigers en schoot rand zestien meter knap raak. Zou dit dan het signaal zijn voor S.C. Stiens om na de rust met veel energie de gelijkmaker op te zoeken? Als de aspiratie er al was, was deze kort na rust snel verdwenen. Stefan Oost had het op rechts lastig met zijn directe tegenstander Rinse Procee en diezelfde Rinse kwam goed door. Zijn voorzet werkte keeper Robin van der Meer voldoende weg, waardoor SC Veenwouden simpel kon scoren. We zijn het niet gewend van S.C. Stiens, maar het leek wel of de hoop op een goed resultaat na deze goal weg was en daarmee de collectieve inzet ook. De 4 – 1 werd gemaakt uit een vrije trap. Als toeschouwer hoop je dan dat het hier bij blijft, maar helaas vielen de 5 – 1 en de 6 -1 ook nog. Gelukkig redde Robin nog enkele keren heel knap, want dubbele cijfers hadden op het scorebord kunnen staan. Het publiek vond het allemaal vermakelijk en begon zelfs de Stiensers wat uit te lachen.

Al met al geen beste middag voor S.C. Stiens en natuurlijk is de uitslag terecht én natuurlijk zal SC Veenwouden in hun wedstrijdverslag schrijven dat ze veel beter waren, maar toch…heeft S.C. Stiens nu verloren van een veel beter SC Veenwouden of van zichzelf? Na afloop werd duidelijk dat SC Veenwouden meer van S.C. Stiens had verwacht. Laten we ons daar dan maar aan vasthouden, want we kunnen inderdaad veel beter. Volgende week is misschien wel veel belangrijker en SC Veenwouden komt nog een keer in Stiens. Snel de focus op aanstaande zaterdag.