S.C. Stiens 1 stelt zege tegen RWF snel veilig

Het moest anders en het moest beter. Je kunt best eens tegen puntverlies aanlopen en de resultaten na de winterstop zijn helemaal niet onaardig, maar toch moest het anders en moest het beter. Na de teleurstelling tegen Rottevalle hebben de spelers de kritiek opgepakt en tegen RWF een degelijke overwinning geboekt. Trainer Riemer Kooistra had na Rottevalle zijn opstelling gewijzigd. Sander Kars kreeg een basisplaats op het middenveld, Gerrit Winkel stond centraal achterin, waardoor Stefan Oost naar de rechtsbackpositie verhuisde. Ewoud Bergsma moest naast Willem Wijma plaatsnemen op de reservebank. Harry Dijkstra zat een schorsing uit, terwijl spits Jorrit Bergsma weer mocht spelen na drie wedstrijden schorsing.

Het begin was zoals we mogen verwachten van een team wat mee wil doen om de prijzen. Meteen werd er druk op de verdediging van RWF gezet en meteen waren er goede kansen. Al in de eerste minuut raakte Jorrit Bergsma de paal. Al snel werd duidelijk dat de verdedigingslinie van RWF niet hun beste linie was. Enkele minuten later was het wel raak. Jorrit maakte een echte spitsengoal door een lage voorzet strak in te tikken en gaf daarmee zijn terugkeer glans. S.C. Stiens zette daarna goed door. Peter Jansen Klomp, Sander Kars en Almer Hietkamp hielden goed druk en dat leverde kansen en corners op. Na 10 minuten legde Huub Klijnsma een corner prima op het hoofd van Almer en zonder te kijken knikte hij de 0 – 2 binnen. Een prima start van S.C. Stiens. Een te slappe terugspeelbal van Gerrit had iets eerder al wel afgestraft kunnen worden, maar deze 0 – 2 voorsprong was verdiend en iedereen wist eigenlijk wel dat S.C. Stiens niet meer in de problemen hoefde te komen. In de eerste heft was S.C. Stiens, zonder zelf heel goed te spelen de betere ploeg.

In de 2e helft eigenlijk hetzelfde beeld. RWF drong wel iets meer aan, maar kon niet echt een vuist maken. Als ze al gevaarlijk dreigden te worden, heeft S.C. Stiens altijd nog Doeke van der Ploeg die altijd goed rugdekking geeft aan de beide backs Erik Westra en Stefan, want beide backs moesten deze middag nog het meest aan de bak. Achter de verdediging stond deze wedstrijd weer Willem Tino Rauwerda. Gezegd mag worden dat hij nagenoeg foutloos keepte. Meer en meer doet hij ons niet meer terugdenken aan Ronald van Klinken en dat verdiend een compliment. Halverwege de 2e helft werd Willem ingebracht voor de moegestreden Sander Kars. Sander heeft laten zien dat hij de concurrentie op het middenveld aan kan gaan en dat is een goed teken. Concurrentie is goed en moet zorgen voor gretigheid. Met deze gretigheid mag het volgens de toeschouwers wel anders. Het spelniveau van S.C. Stiens werd er niet beter op en juist in dit soort wedstrijden is het goed om te proberen te domineren. Spelen op balbezit was er niet bij. Er werd te gretig gezocht naar de 0 – 3, terwijl rust aan de bal ook een kwaliteit is om zo de wedstrijd te killen.

Uiteindelijk kwam de 0 – 3 er. Na wederom een prima voorzet van Huub kopte dit keer powerhouse Willem de bal achter de keeper. Als S.C. Stiens nog mee mag doen aan de nacompetitie zijn spelers als Willem enorm belangrijk. Willem heeft momenteel andere sportambities dan voetbal, maar kan in zijn laatste voetbalseizoen nog van heel grote waarde voor ons zijn. Laten we het hopen. Wie we vandaag eindelijk ook weer eens zagen was Gerbrand Sinnema. Hij deed verdedigend prima mee, pikte afgeslagen ballen weer op, strooide met passjes en drukte weer iets meer dan anders zijn stempel op de wedstrijd en ook dat is een goed teken, want de finalewedstrijden komen eraan. En als Gerbrand zich weer laat gelden, zullen anderen niet achterblijven.

Het moest dus beter en het moest anders. Gelukkig was beter, maar was het nog niet goed genoeg, want RWF is geen Grijpskerk, Dokkum, Grootegast en Wykels Hallum. Dit zijn in deze volgorde de volgende tegenstanders. Dit zijn alle vier finalewedstrijden en zal er volle bak moeten worden gespeeld. Hopelijk sluit dan ook Jordy Weykamp weer aan. Wilco Bergsma zien we helaas niet (snel) weer terug. Wederom is er bij hem kruisbandletsel vastgesteld en Wilco gaat nadenken over zijn voetbaltoekomst. We wensen Wilco sterkte toe. Karaktervoetballers als Wilco zijn in deze wedstrijden hard nodig, maar nu moeten andere spelers het maar laten zien. Gelukkig hebben de spelers aangegeven behoefte te hebben aan een hogere trainingsintensiteit. Ook dat is een goed teken, want de enige plek waar succes voor werk staat is in het woordenboek….