S.C. Stiens 1 stelt handhaving tegen Be Quick Dokkum 1 zeker

De opdracht was simpel: een gelijkspel. 1 punt was voor S.C. Stiens voldoende om de nacompetitie te ontlopen en volgend jaar weer 2e klas te spelen. De opdracht klinkt simpeler dan geschreven, want de tegenstander was Be Quick Dokkum. De Dokkummers konden vandaag een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap afdwingen door van S.C. Stiens te winnen, maar dan moest Zeerobben verliezen. In de 2e helft was duidelijk dat de titel naar Zeerobben zou gaan, maar dat was voor Be Quick geen reden het rustig aan te gaan doen en zich te sparen voor hun nacompetitie. Tot aan het laatste fluitsignaal gaven ze vol gas om vandaag van S.C. Stiens. Dat lukt dankzij een goede organisatie en hechte verdediging bij S.C. Stiens niet.

Over de wedstrijd kunnen we eigenlijk wel kort zijn. Be Quick moest winnen en S.C. Stiens verdedigde een punt. De bal was daarom voornamelijk op de helft van S.C. Stiens en in bezit van Be Quick Dokkum. Toch waren de spaarzame grote kansen voor S.C. Stiens. Een bal in de eerste helft op de paal bij Be Quick, het uitvallen van Peter Jansen Klomp en levensgrote kans kort voor rust van Almer op de voorsprong, waren eigenlijk de grootste noemenswaardige wapenfeiten en teleurstelling. Met het uitvallen van onze routinier zou de opdracht na rust er niet gemakkelijker worden. Gelukkig was de tussenstand bij De Wâlde – fc Grootegast in ons voordeel [1 -0] en een rode kaart aan de kant van Grootegast stond mooi op de app van tweenul.nl.

Na de rust hetzelfde beeld. S.C. Stiens liet Be Quick weer komen en schroomde niet de aanvalsdriften te ontregelen door de bal heel ver over de lijn te trappen. Normaal gesproken niet onze stijl, maar nu wel handig. Almer Hietkamp werd vaak in de diepte gezocht, maar deze krachtpatser kon het in zijn eentje voorin ook niet altijd voor gevaar zorgen. Goed was het om te zien dat het Niek Houkes vrijwel altijd mee was in de omschakeling en samen waren ze weer 1x dichtbij de openingstreffer. Ondanks het overwicht en balbezit lukte het Be Quick voetballend niet om door het blok van S.C. Stiens te komen. Ook de hoge ballen waren een prooi voor ons kopsterke centrale duo Doeke van der Ploeg en Jordy Weykamp. De afvallende bal was helaas wat te vaak voor Be Quick waardoor de druk bleef. Als de bal al eens over de verdediging ging, was er altijd nog de sterk keepende Willem Rauwerda.

Toch werd in de slotfase Be Quick een paar keer gevaarlijk. Een goed genomen vrije trap van de aanvoerder zeilde richting kruising, menig keeper had deze proberen naast te kijken. Willem zag een doelpunt aankomen en zweefde heerlijk naar de bal. Hij tikte de bal prima naast het doel. Ondertussen werd duidelijk dat het punt moest worden gehaald, want fc Grootegast wist met 10 man een achterstand om te buigen naar een 2 – 3 stand. In blessuretijd was er voor Be Quick de grootste kans, maar door eigen toedoen werd er hopeloos gefaald en bleef de nacompetitie voor S.C. Stiens bespaard.

Het laatste fluitsignaal werd met luid gejuich ontvangen. De competitie zit erop en dat is maar goed ook. Enkele spelers lopen op hun laatste benen en kunnen nu de rust in. Volgende week gaat het team een weekend Ameland onveilig maken en handhaving waarschijnlijk nog eens dunnetjes vieren. Laat dat maar aan deze spelersgroep over. Wij willen Rudi, Auke, Marijke, Wilco en onze grensrechters en natuurlijk de spelers feliciteren met deze handhaving. Er volgt nog een verslag over dit spannende seizoen. De komende weken zal de TC samen met Rudi van der Burg vooruitkijken naar volgend seizoen, maar nu eerst handhaving vieren. Proost.