S.C. Stiens 1 stelt teleur tegen Rottevalle

Meteen na afloop van de wedstrijd boden de spelers min of meer hun excuses aan door te vertellen dat het wedstrijdverslag nu wel negatief mocht zijn. Best een vreemde conclusie, want eerlijk is eerlijk: puntverlies zat er een tijdje aan te komen. De laatste wedstrijden was het spelniveau van de Stiensers al niet goed meer, maar werden de wedstrijden nog wel gewonnen. Was het dan nu overschatting van eigen kwaliteiten of onderschatting van de tegenstander, dat zorgde voor dit dure puntverlies? In ieder geval stonden de koppies voorafgaand en tijdens de wedstrijden niet strak, werd er alom gelachen en dat is wederom vreemd, want spelers en staf weten dat puntverlies in deze fase met deze concurrentie kan betekenen dat het seizoen na de reguliere competitie alweer bijna afgelopen is.

1e helft

S.C. Stiens kent Rottevalle natuurlijk en des te vreemder is het dat ze het toch laten gebeuren. Meteen in de eerste minuut zette Rottevalle de toon met een scherpe aanval over links, maar ze misten in kansrijke positie. S.C. Stiens kwam daarmee goed weg. En je hoopt dan dat dit een wake-up call mag zijn. Dat leek even zo, want na 5 minuten kreeg S.C. Stiens op rand strafschopgebied een vrije trap toegekend naar een overtreding op Gerrit Winkel. Huub Klijnsma schoot deze prachtig raak en gaf daarmee hoop dat S.C. Stiens de wedstrijd mentaal weet te kantelen. Helaas was dat niet het geval. Rottevalle was overal eerder en feller en S.C. Stiens wist zich daar geen raad mee. De inzet van Rottevalle werd al heel snel en terecht na de 1 – 0 beloond. Na balverlies van Almer Hietkamp schakelden ze snel om en over hun rechterkant kwam een goede pass die nog mooier werd afgerond en daarmee de 1 -1 op het scorebord.

Rottevalle ging daarna goed door. De backs Ewoud Bergsma en Erik Westra hadden het lastig. Rechtsback Ewoud stond vaak te hoog gepositioneerd en veroorzaakte daardoor ruimte op de vleugels en Erik had de handen vol aan het behendige mannetje op links. Veel corners waren het gevolg. Kort na de 1 -1 kopte Rottevalle uit zo’n corner op de lat, maar in ongeveer de 20ste minuut kwam Rottevalle door veel kijken wel op een 1 – 2 voorsprong. 3 spelers plus onze keeper grepen domweg niet in. Even daarna schieten ze de 1 – 3 achter Willem Tino, maar de rustig leidende scheids keurde op aangeven van grensrechter Andries Groeneveld het doelpunt af. Op basis van het spelvertoon tot dat moment, hadden we dan al wel kunnen vaststellen dat S.C. Stiens zo’n achterstand niet meer had goedgemaakt.

Pas na 25 minuten schakelde S.C. Stiens 1 een tandje bij, maar ook dan was het nog niet goed genoeg. Kansjes kwamen er wel, maar de keeper van Rottevalle zat er steeds goed tussen. Hij had in de 25ste minuut geen antwoord op de uitstekende goal van Huub. Huub was de enige die geloofde dat een te diepe bal van Almer nog verzilverd kon worden. Uit een onmogelijke hoek schoot hij prima de 2 – 2 binnen. Zou het dan toch? Nee. S.C. Stiens gaf zelf niet thuis en Rottevalle liet S.C. Stiens niet in zijn spel komen.

2e helft

In de eerste 5 minuten na rust probeerde S.C. Stiens het voetballend weer op te pakken, maar wellicht mede door de hobbelige grasmat lukte het niet. De 2e helft gaf een vergelijkbaar beeld als de eerste en de tussenstanden op de overige velden in klasse 3B waren ook al niet gunstig voor S.C. Stiens. De ploeg die als eerste zou scoren had vast en zeker de overwinning kunnen vieren, maar het was Rottevalle die daar de meeste aanspraak op mocht maken. Ondanks het thuisvoordeel lukt het ook niet om een slotoffensief te creëren en dus werd het een teleurstellend 2 -2 gelijkspel. De aansluiting met de top 4 is er niet meer. Volgende week is er de uitwedstrijd tegen RWF en daarna komen er nog vier wedstrijden tegen de bovenste ploegen.

Er zal echt wat moeten gebeuren wil het team van Riemer Kooistra nog glans geven aan deze competitie. Nog heel veel in eigen hand, maar ook in eigen besef? Na afloop wisten de spelers het meteen, laten we hopen dat ze het dan ook oppakken: scherp trainen en geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen. Zoals Ewoud het goed omschreef: “het is te losjes allemaal”. Tegen RWF mogen ze het weer laten zien.