S.C. Stiens 1 na nederlaag tegen CVVO 1 in de zorgen

De punten zijn voor S.C. Stiens heel hard nodig en met nog 2 wedstrijden te gaan moest dus worden gewonnen van CVVO 1. Na 90 minuten spelen stond er helaas een 1 – 2 op de uitslagenlijst en daar was niets op aan te merken. Keeper Willem Rauwerda moest zowel in de eerste als tweede helft meerdere keren knap keeperswerk verrichten. Helaas leverde dat geen punten op en kon een nederlaag niet worden voorkomen. Wat over bleef was een bezorgde blik op de ranglijst.

Vooraf hadden we gehoopt op meer en dat er kansen zouden liggen zagen we in het doelsaldo van CVVO, maar dat zagen we deze middag niet terug op het veld. De openingsfase was meteen tamelijk rommelig. Pas na een kleine 15 minuten zagen we dat CVVO deze middag meer in huis had dan S.C. Stiens. Een kopbal van CVVO werd door Willem prima uit zijn goal gezweefd en even later spatte de bal op de lat. Toen was duidelijk dat S.C. Stiens het deze middag lastig zou krijgen. CVVO speelde gedrevener dan S.C. Stiens en hun onderlinge coaching op elkaar en op de 2e bal zorgde ervoor dat ze scherper waren dan de thuisclub. Die had de linies ver uit elkaar de lange ballen op de Peter Jansen Klomp en Almer Hietkamp werden voorspelbaar. Gezegd mag worden dat CVVO Almer prima in de teugels had en dat is maar weinigen gegeven.

In de 36ste minuut viel de goal dan toch. Stefan Oost werd knap uitgespeeld door Edzo Kloosterboer en hij tekende voor de 0 – 1. S.C. Stiens kon deze domper nietomzetten in dadendrang en speelde zo een teleurstellende eerste helft. Na de pauze zagen we niet meteen een heel S.C. Stiens. Spelend naar de kantine toe is voor S.C. Stiens nog wel eens reden om een tandje bij te schakelen en dat was ook nodig gezien de tussenstand. S.C. Stiens probeerde het wel, maar kwam niet tot grote kansen. CVVO was in de omschakeling vele malen gevaarlijker en steeds vaker kwamen de diepe ballen aan en dat zorgde voortdurend voor gevaar. In de 56ste minuut scoorde Aart Speerstra met een bekeken lob en keek S.C. Stiens achter een onoverbrugbare achterstand aan. Zeker als we zo spelen.

De aansluitingstreffer kwam gelukkig met nog veel tijd te spelen. Wilco de Haan tikte in de 63ste minuut een voorzet uiteindelijk binnen en dan weet je dat er in Stiens nog veel mogelijk is. Maar ook na deze aansluitingstreffer kon S.C. Stiens nog steeds geen echte vuist maken. De wil was er wel, maar CVVO stond gewoonweg goed te voetballen en bleef in de omschakeling nog het gevaarlijkst. Ook het inbrengen van Jorrit Bergsma en Fedde Akkerman zorgde niet voor dat stukje extra. Jorrit was nog wel een keer heel dichtbij de gelijkmaker maar het mocht niet zo zijn. Een teleurstellende wedstrijd eindigde in een terechte 1 – 2 nederlaag. Deze uitslag geeft concurrent Fc Grootegast nog weer meer hoop en energie. Zij konden vandaag niet in actie komen omdat enkele spelers van tegenstander Broekster Boys betrokken waren bij een ongeval. Fc Grootegast had daar geen boodschap aan en wilde beslist spelen. Uiteindelijk heeft het verstand gewonnen en hopen we dat Broekster Boys donderdag a.s. van hun wint.

Volgende week speelt S.C. Stiens uit tegen Be Quick Dokkum. Een lastige klus, want zij kunnen nog kampioen worden, maar dan moeten ze nog wel van ons winnen en moet Zeerobben verliezen. Niets is onmogelijk. Dat heeft voetbalminnend Nederland zondag wel gezien.