S.C. Stiens 1 laat fc Meppel er met de winst vandoor gaan,

Na een serie van drie mooie overwinningen stond S.C. Stiens vandaag met veel zelfvertrouwen op het veld. Datzelfde gold ook voor tegenstander fc Meppel. Helaas voor ons stond er na 90 minuten een lelijke 0 – 1 op het scorebord en fc Meppel er verassend met de 3 punten vandoor.

Het woord verrassend kan gelezen worden als dat S.C. Stiens het verdiend had te winnen. Dat is niet het geval. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Tijdens de wedstrijd zullen beide ploegen het gevoel hebben gehad: “we kunnen winnen, maar ook zomaar verliezen”. Het was uiteindelijk S.C. Stiens die aan het kortste eind trok. Erg jammer en lang zag het daar niet echt naar uit. Vanaf het begin was het S.C. Stiens die de wedstrijd wilde bepalen. De spelopvatting tegen fc Meppel was aanvallender dan in de recent gewonnen wedstrijden. S.C. Stiens zette vanaf het beging meteen druk op fc Meppel en slaagde daar goed in. Het leidde niet meteen tot opgelegde kansen, maar het is goed te zien dat S.C. Stiens ook in een veel aanvallende speelstijl kan spelen. Fedde Akkerman en Almer Hietkamp kregen in de spitspositie vaak ondersteuning van Wilco de Haan, Huub Klijnsma en Gerrit Winkel. Op de nummer 6 positie stond vandaag weer Peter Jansen Klomp en hij was vandaag de beste speler aan de zijde van S.C. Stiens. Hij won veel duels en dat zorgde voor veel balbezit.

Toch was het fc Meppel halverwege de eerste helft met de eerste grote kans. Keeper Willem Rauwerda redde in de korte hoek goed. Het speelveld was deze middag vaak compact. Beide ploegen speelden met ruimte in hun rug en er waren veel duels. Toch ontstonden er door die ruimte geen grote kansen. Scheidsrechter Beekman floot was zaterdagmiddag niet bepalend, maar zorgde door soms te veel te oordelen en soms helemaal niet dat spelers niet wisten waar ze aan toe waren. Het leek wel of S.C. Stiens daar het meeste last van had. In de eerste helft gebeurde er niet veel noemenswaardig en dus was er een ruststand van 0 – 0.

Na de rust min of meer hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen waren in evenwicht. De spitsen van fc Meppel waren continu aanwezig en loerden op fouten van de verdediging van S.C. Stiens. Het was dus steeds goed opletten voor de verdediging. In ongeveer de 60ste minuut stuurde Peter met een bekeken pass Almer de diepte in en hij stond plots oog in oog met de keeper van fc Meppel. Tegen Hardegarijp was hij de matchwinner en iedereen hoopte wederom op succes. De keeper kwam prima uit en verkleinde de goal, waardoor Almer maar nét naast schoot. Dit was voor S.C. Stiens de kans op de voorsprong. Daarna was Wilco twee keer dichtbij met een kopbal, maar de voorzetten waren net te scherp. Ook de ingevallen Jorrit Bergsma kreeg nog een goede kans, maar hij wachtte te lang met afronden. Zoals aangegeven was fc Meppel voortdurend dreigend en in de slotfase van de wedstrijd sloeg het noodlot toe. Geen sterk verdedigingswerk leidde de 0 – 1 in. De bal werd niet goed weggewerkt en kwam voor de voeten van Pim ter Voorde die niet nadacht en hard de winnende inschoot.

Helaas een verliespartij voor S.C. Stiens waar een gelijkspel de verhoudingen het beste zouden weergeven. De concurrentie pakte wel punten en dus wordt het weer spannender onderin. Volgende week de uitwedstrijd tegen Tonego. Een tegenstander die met succes knokt voor de laatste kansen. Dat belooft dus weer een belangrijke en spannende wedstrijd te worden. Iedere steun is in deze fase hard nodig.