S.C. Stiens 1 kon het Zeerobben 1 lastig maken

Met enige vrees reisde Zeerobben naar Stiens af, want ze wisten dat menig tegenstander het onderspit delft tegen S.C. Stiens. Hun vrees was niet terecht, want S.C. Stiens slaagde er niet in om het Zeerobben echt lastig te maken en verloor met 0 – 2 van de huidige koploper.

S.C. Stiens moest het deze middag doen zonder sterkhouders Doeke van der Ploeg en Peter Jansen Klomp. Hun verdedigende afwezigheid was voelbaar, maar daarmee doen we Zeerobben natuurlijk tekort. De openingsfase ging dan nog wel gelijk op, maar na 10 minuten trok Zeerobben de wedstrijd meer en meer naar zich toe. Hun kwaliteit in met name de voorhoede zorgde ervoor dat S.C. Stiens achteruit moest. Meer en meer moest Willem Rauwerda handelend in actie komen. Na ongeveer 15 minuten was daar de eerste grote kans, maar Willem redde knap. Kort daarna kreeg Almer Hietkamp de kans de score te openen. Hij kwam vrij voor de keeper te staan. Meestal weet hij hier wel raad mee, maar nu slaagde hij er niet de openingstreffer te maken.

Het meegereisde publiek uit Harlingen had zich tot dat moment denigrerend gedragen, maar was toen toch even stil. Hun spelers gedroegen zich kampioenswaardiger en zij zorgden voor opluchting. Voetbal is een spel van fouten, maar de wijze waarop de 2 treffers vlot na elkaar vielen waren te gemakkelijk aan de zijde van S.C. Stiens. Jordy Weykamp liet zich te gemakkelijk op de achterlijn uitspelen, waarna de spits kon terugleggen en een collega de bal voor het inleggen had. Niek Houkes verdedigde niet ver genoeg uit, waarna Zeerobben meteen weer gevaarlijk kon zijn en Jordy moest ingrijpen met een benutte strafschop als gevolg. Zeerobben liet zien dat ze meer in huis hebben dan S.C. Stiens en was in de 1e helft Stiens op vele fronten de baas.

Na de thee zagen we een ander Stiens. Ze hadden meer balbezit en waren vaker op de helft van de tegenstander te vinden, maar wisten niet echt gevaarlijk te worden. Zeerobben liet het naar alle waarschijnlijkheid wat lopen en daardoor leek het alsof S.C. Stiens beter in de wedstrijd zat. Toch waren ook nu de grootste kansen voor de Harlingers. Paal en lat zaten meerdere keren een score in de weg en langzaam zakte de wedstrijd in. Zeerobben hoefde niet zo nodig meer en S.C. Stiens kon niet veel meer. De wedstrijd eindigde in een terechte overwinning voor Zeerobben.

S.C. Stiens zag fc Grootegast gelukkig niet dichterbij komen, maar De Walde wel en laat dat nu net de volgende tegenstander zijn. De Walde zal er volgende week vol op klappen. S.C. Stiens zal dan echt anders op het veld moeten staan dan tegen Zeerobben. Allemaal een beetje zoals Almer Hietkamp spelen en dan is er veel mogelijk. Hij gaat voor het iedere kans en ruimte en dat is in deze fase nodig. Volgende week kan alleen bij winst een belangrijke stap worden gezet naar handhaving. Dit verlies snel vergeten en daar helpt een mooie zondag bij.