S.C. Stiens 1 knokt zich langs Hardegarijp 1

Vanaf de aftrap was het de ploeg van onze ex-trainer Rob de Jong wat het tempo in de wedstrijd bepaalde en liet zien dat zij met de winst naar huis wilden om zo de aansluiting met de top te behouden. Vol energie en ver vooruit verdedigend legden ze hun wil op aan S.C. Stiens. Geen moment kreeg de spelers van trainer Rudi van der Burg de ruimte en rust om in hun ritme te komen. Rechtsback Ewoud Bergsma had meteen lastig tegen de snelle en lichtvoetige Anne Kromhout en kreeg al snel geel. Collega linksback Erik Westra moest zich ook enkel beperken en concentreren om Berwout Beimers voor zich te houden. Voetballend lukte het niet om onder de druk van Hardegarijp uit te komen. Harry Dijkstra, Huub Klijnsma en Wilco de Haan werden op het middenveld ver teruggedrongen. Heel af en toe lukte het met de lange bal op Almer Hietkamp of Rick Scheringa om voor de gal van Hardegarijp te komen, maar de verdediging van Hardegarijp werd daarmee niet echt op de proef gesteld. De eerste helft kenmerkte zich dan ook met veel balbezit en veel corners voor Hardegarijp. Toch wisten ze ook weer net om 100% kansen te creëren. Na het rustsignaal viel zelfs de grootste kans aan de kant van S.C. Stiens te noteren. Jorrit Bergsma kreeg de bal halverwege de eerste helft de bal zomaar in de voeten geschoven, maar wist van ruime afstand het lege doel van Hardegarijp niet te vinden.

Spelers en supporters van Hardegarijp hadden waarschijnlijk meer verwacht en al in de eerste helft werd duidelijk hoorbaar dat ze moeite hadden met de keuzes die scheidsrechter E.M. van der Hoek maakte. Daarnaast hadden ze net als de Stiensers terecht klachten over het hoge gras in Stiens, maar een ploeg met ambitie moet hier maar mee om kunnen gaan. Tekenend voor de toenemende frustratie was dat spelers en supporters het verbaal met elkaar aan de stok kregen. Een mooi signaal voor S.C. Stiens.

In de tweede helft ging Hardegarijp door met het aanvalsspel. Daar waar in de eerste helft het gevaar uit corners had kunnen komen, kwamen de gasten nu wel alleen voor keeper Robin van der Meer. Meteen na rust had Rick de Groot moeten scoren, maar hij faalde. Kort daarna was het wel raak. Berwout Beimers ontsnapte aan de aandacht van de verdediging en schoot Hardegarijp verdiend op een 0- 1 voorsprong. Na deze achterstand was S.C. Stiens nog niet bij machte in de wedstrijd te komen en was het Hardegarijp dat op zoek ging naar de 0 – 2.

Toch kantelde de wedstrijd na ongeveer 65 minuten spelen. Langzaam vloeiden de krachten uit het spel van Hardegarijp en na enkele noodgedwongen wissels kreeg S.C. Stiens het middenveld in handen. Peter Jansen Klomp werd ingebracht voor Rick Scheringa en ook Gerband Sinnema viel in voor Almer Hietkamp. S.C. Stiens trok het spel naar zich toe en het was niet langer wachten op de 0 -2, maar eerder op de 1 -1. Jorrit Bergsma werd lastig ingespeeld, maar controleerde knap en met een curve in de verre hoek viel de gelijkmaker. S.C. Stiens voelde dat er deze middag meer viel te winnen dan 1 punt en met een hechte verdediging werd op knappe wijze Hardegarijp teruggedrongen. Alle spelers van S.C. Stiens beten zich knap vast in de wedstrijd en deze vastberadenheid hebben we vorig jaar vaker gezien. Na de gelijkmaker werd opnieuw Jorrit Bergsma in stelling gebracht en met een hard schot liet hij de supporters van Stiens juichen door de 2 -1 te maken. Hardegarijp probeerde het daarna nog met een bekeken balletje op de lat en met enkele gevaarlijke aanvallen, maar keeper Robin krijgt steeds meer vertrouwen en hield thuisploeg enkele keren knap op voorsprong. Wilco en Peter lieten zien dat ze op een hoger niveau hebben gespeeld door op links knap de ruimte op te zoeken en te wachten op de opening. Diezelfde twee zorgden ervoor dat er een 3 – 1 overwinning op het scorebord kwam. Peter rondde na een prima pass beheerst af en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Een mooie en knappe overwinning voor het hele team van trainer Rudi van der Burg. Spelers ontvingen met een grote glimlach de felicitaties van de supporters en eindelijk kwamen én de complimenten én de punten bijeen. Volgende week gaat S.C. Stiens op bezoek bij een hele goede bekende. Sc Veenwouden met trainer Riemer Kooistra zal ons dan ontvangen. Riemer kent natuurlijk S.C. Stiens als geen ander. Andersom is dat natuurlijk niet zo en daarom zijn zij in het voordeel. Gezien de ranglijst wordt het voor S.C. Stiens wederom een lastige wedstrijd, maar ook Riemer weet dat S.C. Stiens een tegenstander is om rekening mee te houden.