S.C. Stiens 1 en CVVO 1 delen de punten,

In de wetenschap dat het S.C. Stiens eens moet gaan lukken ook buiten Stiens punten te pakken was CVVO gastheer in Lemmer. CVVO zal zich niet zozeer vooraf gerealiseerd hebben, maar het zijn zo van die statistieken die zomaar leidend kunnen gaan worden. Gelukkig wist S.C. Stiens nu ook buitenshuis een punt te pakken en wordt dat geen issue.

S.C. Stiens begon sterk aan de wedstrijd en na ruim een kwartier spelen was er de voorsprong. Wie anders dan Jordy Weykamp schoot een vrije trap prima achter de verkeerd instappende keeper. Na deze goal werd S.C. Stiens terug in de verdediging gedrongen. CVVO was vooral via de flanken gevaarlijk. Onze backs Stefan Oost en Erik Westra hadden het deze middag niet gemakkelijk en hadden handen en voeten nodig hun directe tegenstander te bedwingen. Helaas lukt het niet de voorsprong mee de rust in te nemen, want kort voor rust werd de gelijkmaker gescoord en gezien het spelbeeld niet onterecht.

Na rust was het vooral CVVO dat op zoek ging naar de overwinning. Het aantal tegendoelpunten aan de zijde van S.C. Stiens gaf niet veel vertrouwen, maar net als tegen bv. Hardegarijp zijn er van die wedstrijden dat niemand kraakt, buigt of breekt en dus hield de verdediging goed stand. Gezegd mag ook worden dat het vizier bij CVVO misschien niet op scherp stond, maar liever geven we de complimenten aan onze eigen verdediging. Keeper Willem Tino stond deze middag geweldig te keepen en samen met het collectief werd er een punt meer naar Stiens genomen. De trainer van CVVO begreep niets van het feit dat ze normaal wel altijd doen wat ze kunnen nl. scoren. In de slotminuut mocht hij zijn handen zeker dichtknijpen, want in een één tegen één situatie schoot Wilco de Haan op de paal. Bijna waren de drie punten in the pocket en niemand die in Stiens e.o. die daar moeite mee zou hebben.

Volgende week is er de laatste wedstrijd voor de winterstop. Runner up Be Quick Dokkum komt dan in Stiens op bezoek. De ploeg van uit Dokkum heeft de smaak te pakken en wint gemakkelijk de laatste 5 wedstrijden en zal deze reeks willen doorzetten in Stiens. Het zal ze niet onbekend zijn dat S.C. Stiens in Stiens een heel lastig te verslaan ploegje heeft. Tot zaterdag.