Rondje langs de velden bij S.C. Stiens JO 19-1

S.C. Stiens JO 19-1 boekt monsterzege op LAC Frisia

Na het kampioenschap op 1 april resten er nog 3 wedstrijden in deze competitie waarvan op 8 april de uitwedstrijd tegen de nummer 3 Bolsward op het programma stond. Voor aanvang van de wedstrijd kreeg aanvoerder Arjen bloemen en werden alle spelers gefeliciteerd door de tegenstander, een mooi gebaar van onze opponent. Na een 0-0 ruststand waarin Bolsward een penalty miste kwamen onze jongens de tweede helft scherper uit de kleedkamer en werd onze tegenstander op een 0-4 nederlaag getrakteerd door doelpunten van Thimo 2x,  Wessel en Danny.

Hierna was er twee weken geen competitie maar speelde een groot deel van het team mee met S.C. Stiens JO23. De wedstrijden tegen FVC, ONT en LWD Zwaluwen werden allemaal gewonnen en de spelers lieten aan Peter-Paul en Rudi zien dat er een prima lichting jeugdspelers aankomt.

Afgelopen zaterdag stond er weer een competitie wedstrijd op het programma tegen Frisia, de ploeg die als enige ons tot nu  op een gelijkspel had gehouden en zelfs 3x wist te scoren. De motivatie voor deze wedstrijd zou moeten komen uit het vasthouden van de ongeslagen status en de nul houden voor Dennis zijn record. Het eerste half uur was Stiens wel beter maar kwam Frisia in de counter er een paar keer gevaarlijk uit en waren er voor beide ploegen een paar aardige kansen. Met nog vijf minuten te gaan weet Stefan toch 2x te scoren en zo gaan de mannen ieder geval met een voorsprong de rust in. Coach Hendrik geeft aan dat we wat nauwkeuriger moeten zijn en iets meer druk vooruit moeten geven en verder lekker ballen. De tweede helft is nog maar net begonnen als Danny de 3-0 maakt en dan hebben de mannen de smaak te pakken en gaat het snel. Terwijl de spelers van Frisia steeds meer op elkaar zeuren gaan onze jongens door met duels winnen kansen creëren en……. scoren. Via 2x Thimo 2x Danny 1x Arjen en 1x Stefan staat er met nog vijf minuten te gaan 9-0 op het scorebord en ja dan wil iedereen natuurlijk die 10e maken. Met nog 15 seconden op de klok is het de eer aan Stefan om tegen zijn oude vereniging de trekker over te halen en de 10-0 binnen te schieten. Een prachtige tweede helft tegen een tegenstander die hun trainer wel erg lieten zakken. Met Stefan, Wessel en Teun als meest opvallende spelers en Maurice als prima invaller op de backpositie maken we ons op voor de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Dronrijp/Foarut waarin we hopen op een sportieve wedstrijd.