Rondje langs het veld bij S.C. Stiens JO19-1

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen MKV JO19-1 op het programma, nadat vorige week de competitie weer hervat was tegen Minnertsga. Deze wedstrijd werd afgesloten met een magere 0-1 overwinning door een doelpunt van Arjen uit een prachtige vrije trap in de 10e minuut. Gezegd moet worden dat Minnertsga een prima indruk maakte en met veel passie en strijd het duel inging, maar ook in leven werden gehouden door het missen van enkele dotten van kansen van onze kant.

Dan de wedstrijd tegen MKV, een inhaalduel die op 11 februari werd afgelast door de hevige sneeuwval die de velden onbespeelbaar maakten en de ouderen onder ons deed denken aan de winter van 1979. Dit inhaalduel kwam zeer ongelegen omdat 5 spelers met school mee waren naar Ameland voor een studieweekend.

Omdat MKV niet door de week een elftal op de been kon brengen moest er van de KNVB gespeeld worden en was de enige optie dat de spelers zaterdag’’ even’’ op en neer gingen om toch te kunnen spelen. De opdracht was duidelijk winnen en met veel inzet en scherpte werd er aan de wedstrijd begonnen op een loodzwaar en spiegelglad hoofdveld . Binnen 10 minuten vielen er al 2 kansen te noteren en was het snel duidelijk dat MKV op de counter loerde en Stiens wederom tegen een compact staand  team moest spelen. Bij vlagen werden er mooie aanvallen opgezet maar helaas kon het grote overwicht niet omgezet worden in doelpunten en stond het na 45 minuten nog 0-0.

Trainer Hendrik gaf in de rust aan dat de goals echt wel zouden vallen en zei dit met zoveel overtuiging dat iedereen dit ook geloofde en zo gingen de mannen met veel vertrouwen het veld weer in . Na 10 minuten spelen was het weer Jelle die de ban brak en de bal uit een corner in het uiterste hoekje kon tikken. Opluchting in het veld en aan de kant, want een voorsprong betekend bij dit team normaal ook de overwinning. Als nog geen 5 minuten later Timo de bal na enkele hoogstandjes prachtig in de uiterste hoek schiet lijkt de strijd beslist want een 2-0 voorsprong mag en zal niet meer weggegeven worden.

Het laatste half uur probeert MKV nog wel wat te forceren maar de hechte defensie van Stiens geeft wederom niks weg en hoeft doelman Dennis één keer echt integrijpen en dit doet hij met een prima reflex. Na 65 minuten is de pijp leeg bij Arjen en Luuk en heeft de 2 uurtjes slaap en de vele glazen vruchtensap hun tol geëist. Met Wessel en Erik Jan als hun vervangers speelt Stiens de wedstrijd uit waarbij er nog enkele mooie mogelijkheden onbenut blijven. Zowel Teun als Maarten spelen wel de hele wedstrijd uit en zij  zorgen samen met de rest van het team dat Dennis nu 10 keer de nul heeft gehouden. Met nog 7 wedstrijden te gaan en een voorsprong van 11 punten mag het niet meer misgaan dit mag je m.i. ook uitspreken.

Zaterdag wacht Harlingen, het team van import Seun Henk  die vast en zeker met een tactisch plan zal komen om zo zijn eerste punten te gaan halen, aan ons om dit niet te laten gebeuren.