Rondje langs het veld bij S.C. Stiens JO19-1

Ook Y.V.C. maatje te klein voor sterk spelend S.C. Stiens JO19-1

Afgelopen zaterdag ging de JO 19-1 vol zelfvertrouwen naar IJlst om het op te nemen tegen midden motor Y.V.C. Nog zonder de geblesseerde Teun en met de niet fitte Edser op de bank mochten we aantreden op het mooie vlakke, maar wel zeer natte hoofdveld, met vers gekalkte lijnen. Op de vraag waarom er niet op het kunstgrasveld werd gespeeld kreeg ik het antwoord dat men de koploper met passie en strijd wou bestrijden en dat dit op een grasveld beter zou lukken dan op kunstgras. Echter spelen wij ook veel liever op echt gras zodat dit mooi uit kwam.

Van alle goede bedoelingen kwam niet veel terecht en met mooi combinatievoetbal en veel beweging kwam YVC er niet aan te pas. Na 3 minuten was het al raak , een mooie aanval over rechts via Arjen werd beheerst binnen geschoten door Timo en wederom was daar een snelle voorsprong. De mannen uit IJlst gaven veel ruimte weg en dit leverde veel kansen op. Toch had het na 10 minuten ook gelijk kunnen staan, na eerst een geweldige sliding van Arjen werd de daarna ingeschoten bal knap door Dennis gepakt, maar dat was dan ook het enige gevaar in de eerste helft. Met speels gemak werden er voor rust nog 3 doelpunten gemaakt, door Arjen en Danny 2x en zo was de wedstrijd voor de rust al beslist.

In de pauze gaf Stefan aan niet verder te kunnen en Erik Jan werd zijn vervanger. De mannen van YVC kwamen na de rust energiek uit de startblokken en kregen ook een mooie kans om te scoren maar Dennis redde bekwaam. Even later mocht Maarten aanleggen voor een penalty na hands in het strafschopgebied en hij faalde niet 0-5. Daarna was het wachten op meer goals en uit de vele mooie aanvallen die volgden wist Arjen nog twee keer te scoren en was de eindstand 0-7. Opnieuw geen doelpunt tegen en wederom stond de achterhoede als een huis. Een prima wedstrijd met mooi combinatievoetbal werd dus afgesloten met de grootste overwinning tot nu toe.

Zaterdag spelen we thuis tegen de Leeuwarden Zwaluwen dat na een zeer sterke reeks, zaterdag een verrassende nederlaag leed en dus op zoek gaat naar revanche. Aanvang van de wedstrijd zaterdag is 10.30 uur.